Data & AI bij VKA

In een omgeving waarin digitalisering steeds prominenter wordt, dienstverlening versnelt en gebruikersgemak voorop staat, bewegen wij organisaties om data structureel te vertalen naar waarde.

Onze ervaren adviseurs en experts geven u concrete handvaten zodat u (maatschappelijke) opgaven op basis van data met vertrouwen aan kunt pakken. Wij denken vanuit onze integrale blik met u mee over de mogelijkheden en wenselijkheid van het inzetten van (persoonlijke) data en algoritmes, zoals toepassingen in Business Analytics, Machine Learning en Artificiële Intelligentie.

We richten de randvoorwaarden met u in zodat uw organisatie vanzelfsprekend, effectief en verantwoord datagedreven werkt. Denk hierbij aan de datakwaliteit en -infrastructuur en processen, de besturing en de benodigde kennis. Daarnaast denken we met u mee wat kan, mag en gewenst is bij het inzetten en gebruiken van data & AI.

Uitgelicht

Nationale Data Podcast

De podcast voor datagedreven organisaties, met inspirerende verhalen over data, algoritmes en artificiële intelligentie (AI) in de publieke sector. In 20 minuten wordt u bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van data en hoort u hoe overheden data en technologie inzetten bij de aanpak van maatschappelijke vraagstukken.

Videoreeks Data en Artificial Intelligence

Heb je het gevoel dat Data en Artificial Intelligence een steeds grotere rol speelt in je werk, maar weet je niet hoe? En vraag je je af hoe je kan beginnen met datagedreven werken? Dan is deze videoreeks voor jou!

Consultant Data Management & Data Governance

Als Consultant Data Management & Data Governance bij VKA adviseer je grote publieke organisaties, zoals Rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen, over het inrichten van de data-organisatie en, met jouw advies en bijdrage, zorg je ervoor dat data verantwoord kan worden ingezet.

Onze dienstverlening

Wij vinden het belangrijk om u passend en concreet te adviseren. Daarom kunt u bij ons terecht voor diverse vraagstukken over het (gaan) inzetten van data en AI. We denken graag met u mee over de volwassenheid en volgende stappen van uw organisatie in datagedreven werken, ondersteunen bij het opstellen, inrichten en uitvoeren van jouw datastrategie, bieden maatwerk opleidingen en meer. Ontdek welke dienstverlening voor uw organisatie relevant is.  

Datamanagement

Hoe kan ik efficiënter en effectiever gebruik van data?

Datagedreven werken

Hoe wordt mijn organisatie datagedreven?

Data ethiek

Hoe maak ik bewust gebruik van data?

Data en regulering

Hoe maak ik verantwoord gebruik van data en algoritmes?

Algoritmetoets

Hoe haal ik waarde uit data?

Opleidingen en Masterclasses

Ik wil meer kennis op doen in data regulering, Machine Learning en data vaardigheden!

Waarom VKA?

Ik ben ervan overtuigd dat datagedreven werken organisatiebreed moet worden aangepakt om succesvol te zijn. Daarom zet ik mij ervoor in verschillende disciplines op het gebied van data bij elkaar te brengen. Dit doe ik door verbindingen te zoeken, te leggen en op te bouwen. Bereikte resultaten tonen het belang van samenwerken en leiderschap. Hieraan bij te dragen geeft mij plezier en voldoening.

Geen items gevonden

Ik wil bijdragen aan slimme oplossingen voor maatschappelijke opgaven op het grensvlak van organisatie en ICT. Door samenwerking tussen de mens en ICT te stimuleren, maak ik Nederland steeds een beetje mooier. De opgaven waar VKA aan werkt zijn divers en uitdagend. VKA is een organisatie waar initiatief, verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling gezien, gewaardeerd en gestimuleerd wordt. Dit is een win-win voor iedereen.

Stefan de Blij

Ik geef leiding aan grote programma’s en verandertrajecten, waarin meerdere autonome organisaties gezamenlijk tot resultaten moeten komen. Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling en implementatie van een nieuwe digitale leer- en werkomgeving voor de Open Universiteit, de implementatie van de nummervoorziening in de Educatieve contentketen in het onderwijs en de hervorming van de ondersteuning van het tuchtrecht voor advocaten.

Arjan van Venrooy

Blogs en publicaties

Marlijn Mulder
In de afgelopen maand hebben er twee bijzondere masterclasses plaatsgevonden bij VKA over Lego Serious Play in combinatie met de vraag: ‘Wanneer ben je een ethisch adviseur?’. In deze blog reflecteren Joost van Lier (deelnemer) en Marlijn Mulder (facilitator) op hun ervaringen met het combineren van deze twee vakgebieden. Kan dat, een ethisch adviseur bouwen met Lego?
Lees meer…
Douwe Horst
Er is een voorlopig akkoord bereikt over de Datagovernanceverordening (dit moet nog worden goedgekeurd door de Europese Raad). Deze verordening vloeit voort uit de Europese datastrategie en heeft tot doel datadeling in de EU makkelijker, veiliger en betrouwbaarder te maken. Dit moet ertoe leiden dat maatschappelijke opgaven beter worden aangepakt. Bovendien leidt datadeling ook tot een stimulering van economische groei.
Lees meer…
Stefan de Blij
Voor meer dan 99% van de bevolking zijn machine learning algoritmes een ‘black box’. Maar is dat wel echt zo? Ik denk dat visualisaties kunnen helpen om beter begrip te krijgen van de werking van algoritmes. In deze blog neem ik je mee in mijn top 5 van visualisaties die mij helpen om onder de motorkap van een algoritme te kijken, want iedereen kent de uitdrukking: ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’.
Lees meer…