Highberg is B Corp gecertificeerd!

Wij zijn daarmee deel van een wereldwijde beweging van bedrijven die werken aan een duurzamer en rechtvaardiger wereld. En daar zijn we supertrots op! We staan voor onze medewerkers, helpen onze gemeenschap vooruit én dragen bij aan vergroening.

Benefit Corporations (B Corps) vormen een wereldwijd netwerk van gecertificeerde bedrijven. Bekende B Corps zijn Patagonia, Ben and Jerry’s, Triodos. Er zijn ruim 6500 B Corps in 89 landen en 160 industrieën met één gezamenlijk doel: using business as a force for good.

Wat doet VKA dan?

Wij krijgen energie van verantwoord en impactvol ondernemen en staan voor een diverse, inclusieve en sociaal veilige organisatie. Voor ons betekent dit allereerst dat we een goede samenwerking nastreven met onze opdrachtgevers, medewerkers en samenwerkingspartijen en waarde willen geven aan de samenleving. We streven er vanzelfsprekend naar om onze bedrijfsvoering steeds verder te verduurzamen. We willen zo min mogelijk middelen (energie) gebruiken en verspilling voorkomen. Zo kopen wij zoveel mogelijk lokaal,  leggen de focus op elektrisch rijden en zetten ons in voor verschillende stichtingen. Lees hier meer over op onze impactvol ondernemen pagina.

“Highberg helps organizations to be more competitive and sustainable. We see sustainability as the long term goal for all organizations. Sustainable organizations are resilient and adaptable and have a focus on their main stakeholders.”

B corp wat is dat?

B Corp staat voor Benefit Corporation. Het zijn bedrijven die zich hebben gecommitteerd aan het prioriteren van sociale en milieu doelen. B Corps worden gecertificeerd door de non-profitorganisatie B Lab, die de prestaties van bedrijven evalueert op vijf verschillende gebieden: governance, werknemers, milieu, gemeenschap en klanten. Bedrijven moeten een minimale score behalen om in aanmerking te komen voor certificering.