Publicaties

Mijn top 5 van machine learning visualisaties

Artificial Intelligence, Data & Digitalisering

Voor meer dan 99% van de bevolking zijn machine learning algoritmes een ‘black box’. Maar is dat wel echt zo? Ik denk dat visualisaties kunnen helpen om beter begrip te krijgen van de werking van algoritmes. In deze blog neem ik je mee in mijn top 5 van visualisaties die mij helpen om onder de motorkap van een algoritme te kijken, want iedereen kent de uitdrukking: ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’.

Lees meer over Mijn top 5 van machine learning visualisaties
Stefan de Blij MSc MA

De WOO komt. Help, wat nu?

IT strategie & Architectuur

De WOO is op 5 oktober aangenomen door de Eerste Kamer en treedt naar verwachting 1 juni 2022 in werking. De wet gaat gelden voor alle bestuursorganen (overheidsorganisaties, inclusief Eerste en Tweede Kamer). Leuk zo’n wet, maar bent u er al klaar voor?

Lees meer over De WOO komt. Help, wat nu?
ir. Wilbert Enserink MBA

IT-verslag en IT-Auditverklaring versterken de governance van de digitale overheid

Sourcing & Regie

NOREA, de beroepsvereniging van IT-auditors, werkt aan een IT-Auditverklaring waarmee de cyberweerbaarheid van bedrijven kan worden beoordeeld. Die verklaring kan straks nodig zijn wanneer bedrijven bijvoorbeeld krediet bij een bank willen aanvragen. Onze lead IT Auditor, Joep Janssen, is daar nauw bij betrokken. Hij legt uit dat zo’n verslag en verklaring ook nuttig is voor de overheid.

Lees meer over IT-verslag en IT-Auditverklaring versterken de governance van de digitale overheid
drs. Joep Janssen RE MIM

Medewerkers (her-)verbinden in het nieuwe hybride werken!

Privacy, Programmamanagement & Communicatie

Voor corona stond het onderwerp ‘verbinding’ minder hoog op de agenda van het management. Verbinding ontstond toen vanzelf door toevallige ontmoetingen en informeel contact, met als gevolg meer werkvreugde, creativiteit en persoonlijke ontwikkeling. Nu moeten toevallige ontmoetingen gecreëerd worden. Hoe? Wij deden onderzoek: lees hier onze bevindingen en tips.

Lees meer over Medewerkers (her-)verbinden in het nieuwe hybride werken!
drs. Marwan Jezrawi

Clouddienstverlening belangrijkste pijler in de Digitale Business Strategie

Geen enkele organisatie kan meer zonder digitalisering van de primaire en ondersteunende werkprocessen. De technologieën en dienstverleningsmodellen van clouddiensten vormen daarbij een niet meer weg te denken bouwsteen. Door het omarmen van een Digitale Business Strategie (DBS) met clouddiensten als fundament, houden organisaties grip op de eigen ontwikkeling en worden kansen optimaal benut.

Lees meer over Clouddienstverlening belangrijkste pijler in de Digitale Business Strategie
ing. Ruud Boot MBA

Privacy boetes op grond van de AVG, mag het een onsje meer zijn? Of toch een onsje minder?

Privacy

Wanneer je niet aan de AVG voldoet kun je van de toezichthouder een boete krijgen. Wist je dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een boete op kan leggen van maximaal 20 miljoen euro (of 4% van de wereldwijde jaaromzet als dit cijfer hoger is)? Wil je weten hoe de AP de hoogte van die boetes bepaalt? Lees dan verder.

Lees meer over Privacy boetes op grond van de AVG, mag het een onsje meer zijn? Of toch een onsje minder?
mr. Melanie Nadorp