Publicaties

Boek: De toekomst van digitalisering in Nederland

Agile, Sourcing & Regie, Programmamanagement & Communicatie, Privacy, portfoliomanagement, Management, IT strategie & Architectuur, IT Finance, Internet of Things, Interim Management, Datagedreven werken, Data & Digitalisering, Cybersecurity & Continuïteit, Artificial Intelligence

Ter ere van ons jubileum hebben we 35 interviews gehouden met toonaangevende bestuurders bij onze opdrachtgevers om hun visie te achterhalen. Ieder interview geeft een persoonlijke inkijk in de impact die digitalisering heeft gehad op de betreffende organisatie en een visie op de veranderingen die digitalisering in de toekomst zal realiseren.

Lees meer over Boek: De toekomst van digitalisering in Nederland

Algoritme transparantie redt levens

Data & Digitalisering, Programmamanagement & Communicatie

Toetsing maakt de kwaliteit van het algoritme transparant en maakt het uitlegbaar richting gebruikers en toezichthouders. Een algoritme toets volgens VKA is een review in hoeverre je algoritme voldoet aan generieke principes zoals: bewust gebruik, gebaseerd op kennis van, privacy by design, lerend, gecontroleerde toepassing, transparant, en maatschappelijk uitlegbaarheid. In deze blog de top 3 tips om de bestuurbaarheid, transparantie, voorspelbaarheid en draagvlak te vergroten van AI en het algoritme.

Lees meer over Algoritme transparantie redt levens
ing. Ed van Doorn