Publicaties

De moderne Microsoft 365 werkplek en de vergeten thuiswerker

Hybride werken

In rap tempo zien we oude thin clientoplossingen vervangen worden door moderne Microsoft 365 werkplekken. Geen RDS of VDI meer, maar fat clients met moderne Office-oplossingen uit de cloud. Net zo veilig en beheersbaar als RDS maar sneller, gebruikersvriendelijker en mobieler. De ervaring leert inmiddels dat er wel een paar aandachtspunten zijn. In deze blog bespreekt Arco de thuiswerker op de privé werkplek.

Lees meer over De moderne Microsoft 365 werkplek en de vergeten thuiswerker
Arco Janse

Kaasschaaf of botte bijl?

IT strategie & Architectuur

De uitbraak van het COVID-19 virus en de intelligente lockdown die in reactie daarop is ingevoerd, bezorgt de Nederlandse economie flinke schade. Om die reden zijn steeds meer organisaties zoekende naar een geschikte vorm van strategisch kostenmanagement. Welke vorm van kostenmanagement past het beste bij uw organisatie?

Lees meer over Kaasschaaf of botte bijl?
Thijs Bakker

Geef je DPIA meer paardenkracht

Privacy

Stel: je bent verantwoordelijk voor privacy binnen je organisatie. Grote kans dat je dan de vraag krijgt om een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uit te voeren. Misschien ben je daar blij mee, omdat je een DPIA, net als ik, een geweldige manier vindt om diep een proces in te duiken en er vanalles over te leren. Of misschien vind je het minder leuk, omdat je geen idee hebt hoe het moet en verschillende collega’s hebt horen zuchten “ach, komen ze dan zeker weer aan met hun vragenlijstje” (spoiler alert: een goede DPIA is geen standaard vragenlijstje).

Lees meer over Geef je DPIA meer paardenkracht
Laura Natrop