Masterclasses, opleidingen en games Data & AI 

Onze experts op de verschillende terreinen van Data & AI verzorgen masterclasses, opleidingen en begeleiden games. Concrete voorbeelden, best practices en theorie wisselen elkaar af. Door een goede intake zorgen we ervoor dat de leerbijeenkomsten goed aansluiten bij de vragen van jouw organisatie.

Masterclass AI-verordening 

De Europese Commissie heeft in april 2021 nieuwe regels aangekondigd over de toepassing van AI. Het doel is om in Europa AI in te zetten die robuust is, aan duidelijke regels voldoet en ook ethisch door de beugel kan. De grondrechten van burgers en bedrijven moeten gewaarborgd worden. Maar ook het draagvlak voor het gebruik van AI neemt toe bij heldere regels en verantwoording.

In een interactieve masterclass nemen we je mee in de ins- en outs van de AI-verordening. Dit doen we aan de hand van aansprekende cases en praktijkvoorbeelden. In de masterclass leveren we, op basis van de inbreng van deelnemers, eerste concrete adviezen voor jouw organisatie.

Experts: Dorus Jan ten Boom en Sabine den Daas

Vragen over ons aanbod?

Onze experts gaan graag met u in gesprek.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.  

Nico Verbeij

Masterclass WRR rapport 

De wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid heeft haar rapport ‘Opgave AI: De nieuwe systeemtechnologie’ eind 2021 gepresenteerd. In dit rapport beschrijft de WRR de maatschappelijke impact van AI. Hoe gaat onze wereld eruitzien als AI normaal wordt? Welke gevolgen heeft dat voor de manier waarop we onze leefomgeving inrichten? De WRR blijft niet alleen bij theorie maar doet ook 11 beleidsaanbevelingen aan het kabinet.   

In de masterclass gaan we in op de vijf opgaven die de WRR benoemt. Deze vijf opgaven, demystificatie, contextualisering, engagement, regulering en positionering, vormen de pijlers van AI als systeemtechnologie. Met aansprekende voorbeelden maken we duidelijk dat AI een blijvende impact zal hebben op hoe de wereld eruitziet én wat jij zou kunnen bijdragen.  

Experts: Marlijn Mulder, Sara van der Laan 

DATAPOLY: monopoly over data 

Datapoly is een workshop waarmee je het begrip van data in je organisatie kunt verbeteren. Door het spelen van het DATAPOLY spel worden de verschillende aspecten van data belicht, waarbij de deelnemers, vanuit eigen rollen, van elkaar leren. Aan de hand van een concrete casus maak je in het DATAPOLY spel een reis langs alle relevante data aspecten. Door de spelvorm maken we zaken inzichtelijk en eenvoudig bespreekbaar. We halen de opgehaalde inzichten uit het spel op en verwerken dit in een kort verslag.

Experts: Rob Hofland (Scamander), Christian Verhagen en Nico Verbeij

Basistraining Datagedreven werken

In de Basistraining Datagedreven werken bouw je met je team een gemeenschappelijk begrip van datagedreven werken en wat dit betekent voor jouw werk. Tijdens deze training nemen we je ten eerste mee door de stappen om datagedreven te gaan werken en bespreken we veelgebruikte begrippen in samenhang. We staan stil bij inspirerende praktijkvoorbeelden en we verkennen de kansen en uitdagingen op jouw werkgebied. Vervolgens leer je als team een informatievraag te definiëren: Welke informatiebehoefte heb ik en wat is ervoor nodig om deze informatie te verkrijgen? Je gaat hierbij aan de slag met een eigen praktijkcasus. Zo kun je direct de opgedane kennis toepassen en ontdek je wat de volgende stappen zijn voor jouw team om meer datagedreven te gaan werken.

Experts: Sander Spanjaard en Sara van der Laan

Masterclass AI en Machine Learning 

Algoritmes, AI, Machine Learning: achter deze termen gaat een hele wereld schuil. Zowel in ons dagelijks leven als bij veel organisaties lijken en grote veranderingen in gang gezet. 

In de masterclass AI en Machine Learning geven we antwoord op deze vragen. Diepe (data-) kennis is niet nodig maar we gaan er wel vanuit dat je in je werk te maken hebt met data. Ook vragen we je om je eigen ervaringen in te brengen zodat we je kunnen helpen op weg naar verantwoorde en waardevolle inzet van AI en Machine Learning.  

Experts: Sabine den Daas en Stefan de Blij 

CDMP examentraining voor lokale overheden 

Speciaal voor gemeenten en Provincies organiseert VKA een tweedaagse en een vierdaagse opleiding tot Certified Data Management Professional (CDMP), die aansluit bij de praktijk van de lokale overheid. Deze examentraining leert deelnemers hoe zij datamanagement kunnen organiseren binnen de eigen organisatie, hoe zij over datamanagement kunnen communinceren en bereid voor op certificering. 

Experts: Sara van der Laan en Christian Verhagen

Meer informatie over onze CDMP examentrainingen: link.

Kunnen wij u ergens bij helpen?

Contact over Masterclasses, opleidingen en games Data & AI

Gerelateerde dienstverlening

Data management

Hoe kan ik efficiënter en effectiever gebruik van data?

Datagedreven werken

Hoe wordt mijn organisatie datagedreven?

Data Ethiek

Hoe maak ik bewust gebruik van data?