Sara van der Laan

Consultant

Wat ik doe

Ik adviseer organisaties over het benutten van de potentie van data en AI. Met behulp van data kunnen binnen organisaties nieuwe zaken in kaart gebracht worden die leidend zijn voor verbeterde processen en dienstverlening. Mijn uitgangspunt is hierbij dat technologie geen doel op zich is, maar een middel om organisatiedoelen te behalen. Kritisch kijken naar de context van de organisatie vind ik daarom noodzakelijk om oplossingen op maat te kunnen leveren. Ik wil verbinden tussen vraag en oplossing, tussen organisatie en technologie.

Wat mij drijft

Data en AI zijn middelen die veranderen hoe de overheid op het gebied van maatschappelijke thema’s te werk gaat en hoe naar bepaalde onderwerpen, denk aan privacy, gekeken wordt. Deze verandering wordt vanuit verschillende perspectieven anders geïnterpreteerd. Dit interesseert mij mateloos. Als adviseur krijg ik de kans met de klant mee te denken en alle perspectieven in overweging te nemen. Aan het eind van de rit wil ik klanten verbazen met resultaten die getuigen van creativiteit.

Waarom VKA

Bij VKA tref ik collega’s die uitgaan van de kracht van samenwerken, ieder vanuit zijn of haar eigen expertise. We zijn gericht op resultaat en gaan voor kwaliteit. Dit blijkt niet alleen uit het uitgebreide aanbod van trainingen en opleidingen dat beschikbaar gesteld wordt, maar ook uit de onderlinge bereidheid elkaar te helpen. De opdrachten zijn afwisselend en interessant. Ik voel mij in deze context uitgedaagd en blijf daardoor gemotiveerd om steeds het extra stapje te willen zetten, voor klanten en collega’s.

Sara van der Laan VKA