Privacy advies op maat

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (of AVG) is niet altijd even duidelijk. Mag het wel? Mag het niet? Soms wil je gewoon weten hoe het écht zit. En als je geen antwoorden kunt vinden of twijfelt, wat moet je dan doen?

Onze privacy adviseurs geven duidelijk advies en duidelijke keuzes. Ook als de wereld niet zwart-wit is. Wat dat voor u betekent? Wij zijn niet van de gebakken lucht, maar van de duidelijke antwoorden. Bij iedere vraag die we krijgen kijken we wie deze het beste kan beantwoorden. En als de wet geen duidelijke antwoorden geeft, adviseren we in de geest van de wet. We kijken daarbij naar zowel naar de benodigde inhoudelijke kennis (juridisch, ICT) en als naar de specifieke context (branche, proces). Met onze gebundelde kennis van 20 privacy specialisten binnen VKA en ruim 80 andere specialisten komen we zeker tot een goed antwoord.

Onze privacy adviseurs geven advies over de Algemene Verordening Gegevensbescherming, maar dan praktisch. We zorgen voor antwoorden, zodat u verder kunt met uw eigenlijke werk en niet onnodig lang wordt afgeleid door privacy beslommeringen. Welke vraag u ook heeft, kom maar op! De privacy specialisten van VKA houden wel van een uitdaging.


Onze privacy experts gaan graag met u in gesprek over governance in uw organisatie.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.  

Frank van Vonderen

Privacy advies voor Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) beheert het beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland en ziet toe op de kwaliteit, toetsing en scholing. SKJ is wettelijk verplicht persoonsgegevens te verwerken voor de registratie van jeugdprofessionals en de bevoegdheden rondom het tuchtrecht. De organisatie loopt daarbij soms tegen specifieke AVG-vraagstukken aan, bijv. bij de inrichting van de processen en de publicatie van uitspraken. VKA ondersteund SKJ bij dit soort vraagstukken door middel van een strippenkaart. 

Met behulp van deze strippenkaart kan SKJ naar eigen wens vragen over de Algemene Verordening Gegevensbescherming voorleggen aan een van de VKA privacy experts. Zo heeft VKA onder andere geadviseerd over anonimiseringsvraagstukken en openbaarmaking. 

Heeft u ook een adviesvraagstuk? Neem contact met ons op!


Hoe voorkom je bias en discriminatie in de algoritmes die je als organisatie gebruikt? In een tweeluik worden de voor- en nadelen van het gebruik van algoritmes beschreven. In dit eerste deel geven we antwoord op de vraag: Kunnen algoritmes discrimineren?
Lees meer…

Geen items gevonden

Geen items gevonden

Frank van Vonderen