Laura Natrop

Managing consultant

Wat ik doe

Ik geloof in goed doen door het goed te doen. Data kan maatschappelijke waarde maximaliseren, maar dan moet het wel goed worden ingezet. Het is belangrijk dat organisaties op tijd stilstaan bij privacy en ethische vraagstukken. Dat voorkomt niet alleen een negatieve impact van technologie maar zorgt er ook voor dat het duurzaam en toekomstbestendig ingezet kan worden. Daarom help ik organisaties in de publieke sector om op een werkbare manier privacy(wetgeving) in de organisatie te implementeren. Dit doe ik onder andere door praktische sessies waarin de business en IT samenkomen om privacy- en ethische risico’s in kaart te brengen van processen. De organisatie kan daarna met concrete acties aan de slag om privacy goed te borgen.

Wat mij drijft

Het adviseren en begeleiden van mensen uit elke laag in de organisatie om in control te komen op het gebied van privacy geeft mij veel energie. Ik vind het erg leuk om te zien hoe privacy advies een team vaak op meerdere vlakken verder helpt dan alleen op privacy vlak. Daarvoor redeneer ik niet alleen vanuit de letter van de privacywetgeving maar ook vanuit de geest van de wet. Zo houd ik oog voor organisatiebelangen terwijl de mens en de maatschappij centraal blijft. Die positieve bijdrage kunnen leveren aan zowel een organisatie als de samenleving is een van mijn belangrijkste drijfveren.

Waarom VKA

Wat mij drijft, drijft ook mijn collega’s. Kwaliteit, positieve maatschappelijke impact en persoonlijke ontwikkeling staan hier centraal. Het feit dat je dezelfde doelen nastreeft maakt dat je ook altijd bij je collega’s terecht kunt. Het zijn slimme gedreven mensen met oprechte passie voor hun werk. Daar leer ik enorm veel van.

Laura Natrop VKA