Joost van Lier MSc

Managing consultant

Wat ik doe

Als gedreven adviseur, architect en projectleider houd ik me bezig met vraagstukken op het snijvlak van business en informatietechnologie. Hierbij structureer ik vraagstukken eerst om vervolgens te adviseren over de te kiezen weg. Binnen mijn adviezen streef ik er altijd naar om efficiënte, behapbare en toekomst vaste oplossingen te schetsen en te realiseren. Zo realiseer ik voor u als klant de beste oplossing. 

Binnen VKA richt ik me op de onderwerpen: digitale business strategie, IT-strategie, inrichting van werkplekken, Cloud, Content Management, A.I., IoT en Agile. Zeker als het gaat om innovatie kunnen klanten en collega’s me altijd wakker maken. Met name om de theoretische innovatie om te zetten in een werkend product trekt me aan. 

Wat mij drijft

Waar ik voor sta is dat ICT het leven van de mens écht makkelijker maakt! Ik ben er daarbij van overtuigd dat je nieuwe technologie eerst moet ervaren en daarna pas mag oordelen 

Ook ben ik ervan overtuigd dat zowel de huidige als nieuwe innovatieve ICT-toepassingen benodigd zijn om de maatschappelijke uitdagingen waar we vandaag de dag voor staan (waaronder de energietransitie, gezondheidszorg, veiligheid en immigratie), te realiseren. 

Waarom VKA

VKA is voor mij een écht Nederlands adviesbureau om voor te werken. VKA heeft kernwaarden die mijn werkwijze reflecteren. Als eerste staat het leveren van kwaliteit voor de klant bij VKA hoog in het vaandel. Ten tweede is het doel van mij en VKA om te komen tot de beste oplossing voor u als klant. Ten derde staat samenwerken centraal, samen met gedreven collega-professionals in een veilige en inspirerende omgeving.  

Voor mij is het belangrijk dat VKA oog heeft voor de menselijke kant van het werk, vraagstukken zoals werk/privébalans, persoonlijke ontwikkeling en de persoonlijke situatie staan hoog op de agenda. Daarbij stelt VKA de afgelopen jaren ook onderwerpen zoals ‘fit for purpose‘ en durf te falen aandacht gegeven en centraal gesteld. 

Joost van Lier VKA