Strategie & Architectuur bij VKA

Uw organisatie is in beweging: steeds meer processen vinden digitaal plaats, klantreizen worden digitaal en moderne aanpakken zijn op technologie gestoeld. Kortom: de digitale transformatie vindt ook bij u plaats. De snelheid en richting van uw digitale transformatie wordt voornamelijk bepaald door thema’s als: nieuwe typen dienstverlening, data gedreven werken, cloud technologie, kostenbesparingen, innovatie en dit allemaal gevormd door een agile ingerichte organisatie.

Om grip te krijgen op deze technologische en organisatorische veranderingen is een goede visie noodzakelijk. Een visie die beschrijft hoe u de toekomst voor u ziet en richting geeft bij het realiseren van uw bedrijfsdoelstellingen, mede mogelijk gemaakt door technologie. De realisatie van deze visie vraagt uitwerkingen zoals een strategie, roadmap, portfolio of backlog beschrijvingen en uitgewerkte architectuur producten.

VKA helpt u bij de totstandkoming van deze producten. Zodat op elk gewenst niveau mensen in staat zijn om te werken aan de digitale transformatie. Van bestuurder tot manager tot de operationele werkvloer, mensen weten waar uw organisatie naar toe beweegt!

Uitgelicht

Innovatief besparen

De toegenomen aandacht voor kostenmanagement is voor ons de reden om onze
kennis, ervaring en netwerk bij elkaar te
brengen om deze met u te delen.

Vacature: Consultant Digitale Business Strategie

Als expert op het gebied van digitale business strategie adviseer jij onze klanten over de manier waarop ICT een rol kan spelen bij hun uitdagingen en bedrijfsdoelstellingen.

Vacature: Enterprise Architect

Jij bent als expert en adviseur betrokken bij tal van kortere adviestrajecten waarbij architectuur één van de sleutels is die leidt tot een goed advies.

Onze dienstverlening

Digitale Business strategie

Met de Digitale Business Strategie slaat u op strategisch niveau een brug tussen de primaire processen van uw organisatie en de mogelijkheden die IT biedt. Wij helpen u deze op te stellen, of een bestaande strategie te voorzien van een second opinion.

Staat u aan het begin van een traject en wilt u snel en in een korte slag weten waar voor uw organisatie kansen op digitalisering liggen? Wij identificeren deze voor u met onze quick-scan digitalisering.

Architectuur

Wij visualiseren en beschrijven streefbeelden. De implicaties van de keuzes die wij onafhankelijk aan u voorleggen zetten wij helder voor u uiteen. Hierdoor bent u als bestuurder in staat om de juiste keuzes te maken en beslissingen te nemen over complexe ICT vraagstukken.

Onze mens gerichte aanpak draagt bij aan begrip, acceptatie en geeft enthousiasme en creativiteit om de gewenste verandering daadwerkelijk succesvol te laten landen.

Strategie & Architectuur in praktijk

VKA helpt Van ’t Hek met Digitale Business Strategie

VKA heeft samen met diverse key stakeholders bij Van ’t Hek een digitale business strategie opgezet. Aan de hand van analyses, scans, interviews en workshops is de omgeving van Van ’t Hek in kaart gebracht en hoe van ’t Hek vanuit haar strategie hierop acteert. Daarnaast is de eigen ICT onder de loep genomen, zowel organisatie, IT-beleid als lopende IT-projecten en zijn verbeterkansen benoemd.

Waarom VKA?

Data verzamelen is één ding, maar het zorgdragen voor efficiënt en effectief gebruik van data is een ander vakgebied. Bij iedere organisatie is de behoefte aan gegevens en informatie anders. Organisaties helpen met de inrichting van hun gegevenslandschap, zodat zij met optimaal gebruik van gegevens en informatie dat kunnen doen waar zij goed in zijn; dáár loop ik warm voor.

Elma Nieboer

Ik ga ervoor om het ideale team bij u aan de slag te brengen. Een team dat kwaliteit levert en de planning en kosten in de gaten houdt. Door de combinatie van zeer ervaren adviseurs met jonge collega’s creëren we een mooie dynamische sfeer waarin nieuwe ideeën, initiatieven en creativiteit de ruimte krijgen. Zo helpen we elkaar verder, maar creëren we ook innovatieve oplossingen voor u als klant.

Joost van Lier

Organisaties innoveren graag, maar ook de problematiek van nu vereist evengoed aandacht. Dit evenwicht vertaalt zich ook door in IT, strategie en architectuur. Door de enorme hoeveelheid aan mogelijkheden binnen IT, kan het uitdagend zijn om de juiste keuzes te maken. Mijn drijfveer is het analyseren, ontrafelen en vervolgens structureren van technisch complexe omgevingen. Ik help u met een passend, begrijpelijk en kritisch advies. Samen tillen we uw organisatie naar een hoger niveau. Of dit nu gaat om een digitale business strategie of een Enterprise-/IT-architectuur.

Thijs Bakker

Blogs en publicaties