Elma Nieboer

Senior consultant

Wat ik doe

Mijn breed opgedane ervaring in diverse rollen – in en rondom IT – gebruik ik om organisaties te helpen verbeteren in de wijze waarop (de invulling van) informatiearchitectuur de informatiestrategie optimaal kan ondersteunen.Mijn affiniteit met data loopt hier als een rode draad doorheen.

Steeds meer organisaties zien de waarde van hun gegevens en willen deze meer centraal zetten. Het ‘data gedreven werken’ is een veelgebruikte uitdrukking. Dat hier veel meer bij komt kijken dan de uitdrukking doet vermoeden is niet altijd evident. Het impliceert echter dat er op meerdere lagen van de architectuur veranderingen moeten gaan plaatsvinden; de organisatie moet er op worden ingericht, processen veranderen, applicaties die de processen ondersteunen veranderen mee en ook de infrastructuur dient hierop te worden aangepast.

Data verzamelen is één ding, maar het zorgdragen voor efficiënt en effectief gebruik ervan is een tweede. Bij iedere organisatie is de behoefte aan gegevens en informatie anders. Organisaties helpen met de inrichting van hun gegevenslandschap, zodat zij door optimaal gebruik van gegevens en informatie dat kunnen doen waar zij goed in zijn; dáár loop ik warm voor.

Wat mij drijft

Mijn kerntalentenprofiel toont een zeer gedreven, mensgerichte, ambitieuze en ondernemende creatieveling met een brede interesse en een sterk oog voor detail. Ik houd van afwisseling en floreer in een inspirerende omgeving. En sta het meest in mijn kracht als ik deel uit kan maken van een gedreven team, waarin ik de ruimte krijg om mijn eigen functie op mijn manier in te vullen.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Levenslang leren, nieuwe kennis opdoen en telkens werken aan een verbeterde versie van mijzelf maakt me een blij mens. Graag gebruik ik deze verbeterde versie van mijzelf om iets te betekenen; voor de mensen om mij heen, maar zeker ook voor onze opdrachtgevers en de maatschappij die zij dienen.

Veel verschillende dingen kunnen mijn interesse wekken; ik ben een echte generalist. Ik ben geïnteresseerd in mensen en hun drijfveren. Mijn antennes stellen me in staat om snel in te schatten hoe mensen in hun vel zitten.

Waarom VKA

VKA betekent voor mij een omgeving waar ik mezelf mag blijven ontwikkelen. Waar ik samen met collega’s kan werken om tot de beste oplossingen voor opdrachtgevers te komen en waar ik mijn behoefte aan uitdaging en afwisseling kan invullen.

VKA heeft, naast het belang van de opdrachtgevers, zowel kwaliteit als kennisontplooiing als samenwerking hoog in het vaandel. Deze combinatie van elementen sluit aan bij mijn persoonlijke kenmerken. Het voelt goed om in deze context waarde toe te kunnen voegen aan – het informatielandschap van – organisaties.