Sourcing & Regie bij VKA

Met de juiste inrichting en besturing van IT kan een organisatie haar strategische doelen realiseren of haar concurrentiepositie verbeteren. Dit wordt bijvoorbeeld zichtbaar in grotere klanttevredenheid, snellere uitrol van nieuwe diensten, of reductie van risico’s.

Het is daarom vanzelfsprekend dat de sourcing en organisatie van IT hoog op de strategische agenda van organisaties staan. Vragen die hierbij gesteld worden zijn op welke wijze IT wordt gesourced, hoe een uitbesteding wordt vormgegeven, hoe de integratie van diensten en oplossingen en de relatie met de leveranciers worden vormgegeven, hoe de governance van de (IT) organisatie wordt ingericht en hoe tijdens de operationele fase de businesscase ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

VKA is bij uitstek de partij om u bij deze vragen te ondersteunen. Van strategievorming tot leveranciersselectie, en van transitie tot het inrichten van IT-governance. Wij hebben jarenlange ervaring als sourcing adviseur bij overheid en bedrijfsleven.

Uitgelicht

QuickScan: Full Circle aanbesteden

In hoeverre zijn aanbestedingen al een integraal onderdeel van een proces? En wat is het volwassenheidsniveau van uw organisatie met betrekking hiertoe? Dat kunt u zelf NU meten.

Cloudregie en het VKA Cloud Governance Framework

Voor dit paper leggen wij de focus op de public cloud: het gebruik van gedeelde, online hardware en software.

Senior consultant strategic sourcing

Als Senior consultant strategic sourcing adviseer je onze klanten in de diverse fasen van een IT sourcingtraject. Onze doelstelling is om klanten te helpen om de inrichting en besturing van hun IT zo te verzorgen dat deze een bijdrage levert aan de organisatiedoelstellingen.

Onze dienstverlening

Wij vinden het belangrijk om u passend en concreet te adviseren. U kunt bij ons terecht voor diverse sourcing en regie vraagstukken. Ontdek welke dienstverlening voor uw organisatie relevant is.  

Sourcing en leveranciersselectie

Hoe kan ik op de beste manier IT sourcen?

IT Governance en Regie

Hoe bestuur ik mijn IT organisatie?

Cloud computing

Hoe verwerf, gebruik, bestuur en beheers ik mijn cloud omgeving?

Audit en Assurance

Hoe en wanneer ben ik in control?

Waarom VKA?

Ik zoek naar oplossingen waarbij de verbinding kan worden gelegd tussen mensen, organisatie(beleid) en IT. Hierbij voer ik opdrachten uit op het gebied van beleid (waar willen we naar toe, wat willen we bereiken), verwerving (hoe krijgen we wat we willen hebben), realisatie (hoe passen we een gekozen oplossing in binnen de organisatie) en uitvoering (hoe houden we controle over de (IT)organisatie).

Cleo van Engelen

Ik haal maximale energie uit het leveren van adviezen die de opdrachtgever echt verder helpen, adviezen die zorgen dat IT bijdraagt aan de strategische doelen van de organisatie. Het feit dat je projecten in multidisciplinaire teams, samen met professionele collega’s kan uitvoeren, is een extra drijfveer voor mij.

Pim Schouten

Ik word enthousiast van het doorgronden van contexten. Hoe ziet het IT-landschap van een organisatie eruit? Waarom heeft een organisatie zich op IT-vlak een bepaalde kant op ontwikkeld? Wat zijn hiervan de voordelen, waar liggen de verbeterpunten? Het doorgronden van deze vragen is cruciaal voor het in kaart brengen van een toekomstvisie en voor de vertaalslag naar sourcing, met als doel een IT-landschap die de klant dient.

Berend van der Hoeven

Blogs en publicaties

Cleo van Engelen
De meeste organisaties streven naar een hoge volwassenheid van hun IT organisatie. Centraal staan daarbij begrippen als kwaliteit, voorspelbaarheid en continuïteit. Maar past dit nog wel in een tijd waarin flexibiliteit en innovatie steeds belangrijker worden? In haar blog gaat Cleo van Engelen in op de vraag of een adhoc IT organisatie niet een prima alternatief kan zijn voor een traditionele IT organisatie of dienstverlening.
Lees meer…
Joep Janssen
NOREA, de beroepsvereniging van IT-auditors, werkt aan een IT-Auditverklaring waarmee de cyberweerbaarheid van bedrijven kan worden beoordeeld. Die verklaring kan straks nodig zijn wanneer bedrijven bijvoorbeeld krediet bij een bank willen aanvragen. Onze lead IT Auditor, Joep Janssen, is daar nauw bij betrokken. Hij legt uit dat zo’n verslag en verklaring ook nuttig is voor de overheid.
Lees meer…