Het hybride werken: een versnelde digitale transformatie 

Nooit eerder werkten zoveel (kennis)werkers vanuit huis. Videooverleg: lekker effectief: geen reistijd, je komt eerder ‘to the point’, je scherm even delen, samenwerken in documenten. Er zijn veel voordelen. Maar online overleg is ook vermoeiend(er), je bent afhankelijkheid van het thuisnetwerk. En beschikt iedereen wel over de juiste ICT-tools en vaardigheden?

VKA ondersteunt al 35 jaar haar opdrachtgevers bij digitale transformaties. Met onze hulp hebben o.a. gemeenten en onderwijsorganisaties de stappen gezet richting een verantwoorde en veilige mix van werken, thuis en op andere plekken.

Hoe helpt VKA? 

VKA kijkt allereerst naar de overtuigingen bij de medewerkers en managers op werken en leidinggeven in de organisatie. Wat vinden we echt belangrijk? Wat hebben we daarover geleerd in deze Corona crisis? Wat werkt niet en waarom is dat? Dit inzicht helpt de organisatie naar een visie op het hybride werken. 

VKA kan snel de ICT-infrastructuur in kaart brengen. Doel hiervan is om zicht te krijgen op de huidige mogelijkheden en beperkingen van onze ICT? VKA richt zich hierbij ook op de ICT-processen. Hoe richten we het beheer en de ondersteuning van de medewerkers in? Kunnen we nog directer aansluiten bij onze bedrijfsprocessen (bijvoorbeeld door templates te (laten) ontwikkelen voor MS Teams)?

We vragen veel aandacht voor de vaardigheden van de medewerkers. Ook hier kijken we naar de gebruikers en de IT-organisatie. Samen met implementatiepartners en opleiders zorgen we ervoor dat onze klanten maatwerk krijgen en kennisontwikkeling tot stand komt.

Een onderschatte factor bij succesvolle transformaties zijn de rolmodellen. Hoe gaan onze collega’s en leidinggevenden om met de nieuwe situatie? Zorgen ze door goed voorbeeldgedrag voor een versnelling of werken ze juist tegen? Hoe betrekken we onze ‘opinion leaders’ bij een verantwoorde invoering van het hybride werken?

Het hybride werken wordt het nieuwe normaal. VKA adviseurs zorgen voor een samenhangende aanpak van deze ingrijpende digitale transformatie die leidt tot duurzame en verantwoorde oplossingen. Benieuwd naar deze aanpak? Neem contact met ons op!


Meer weten over hoe wij uw organisatie kunnen helpen bij hybride werken en alle zaken die daarbij komen kijken? Neem contact met ons op, we gaan graag vrijblijvend met u in gesprek.

Joost van Lier