Floris Baauw

Consultant

Wat ik doe

Als consultant cybersecurity en continuïteit hou ik mij bezig met vraagstukken op het gebied van informatiebeveiliging. Hierbij is de wisselwerking tussen mens en systeem wat mij betreft van groot belang. In de opdrachten waar ik aan werk vind ik het dan ook belangrijk om deze wisselwerking te benadrukken en op een pragmatische manier tot oplossingen en adviezen te komen, want: ICT dient de mens!

Wat mij drijft

Het samenwerken met mensen en hen voorzien van passende adviezen en oplossingen is mijn grootste drijfveer. Informatiebeveiliging wordt wel gezien als een verplichting die organisaties beperkt in hun handelen. Ik zie het daarom als een uitdaging om systemen zo in te richten dat het niet wordt gezien als verplichting, maar verrijking.

Waarom VKA

VKA biedt mij de mogelijkheden om wat mij drijft en wat ik doe ook daadwerkelijk naar eigen inzicht uit te voeren. Er is de mogelijkheid om te ontwikkelen, een eigen pad te kiezen en nieuwe initiatieven te ontplooien. Op het gebied van cybersecurity vind ik dat een uitstekende combinatie, omdat de markt constant in beweging is en er elke dag nieuwe ontwikkelingen zijn. Daarnaast is er ontzettend veel kennis binnen VKA, waardoor ik elke dag uitgedaagd kan worden nieuwe dingen te leren!