Lotte Meindertsma MSc

Senior consultant

Wat ik doe

Ik kijk naar de doelstellingen van de organisatie en bekijk op welke wijze data aan de realisatie van die doelen kan bijdragen. Door data slim in te zetten kunnen we maatschappelijke problemen oplossen, daar ben ik van overtuigd. Zoals grip krijgen op kosten van de jeugdzorg of snel een passende strategie voor de energietransitie maken. Maar om van de voordelen van de data te profiteren moet je als organisatie op verschillende gebieden investeren. Niet alleen op slimme IT systemen, maar bijvoorbeeld ook in de kennis van personeel, de rollen en functies in de organisatie of het inrichten van de juiste processen. Ik stel met organisaties een strategie op te groeien naar een datagedreven organisatie.

Ik werk voornamelijk voor overheidsinstellingen; gemeenten zijn daarin mijn expertise. Zo heb ik bij de gemeente Gouda de strategie voor de ontwikkeling naar een datagedreven organisatie opgezet en in de rol van kwartiermaker uitgevoerd. Doordat ik zelf als ambtenaar heb gewerkt kan ik mij goed in gemeenten inleven. Mijn aanpak is pragmatisch, communicatief sterk en creatief.

Wat mij drijft

Als technologie waarde toevoegt wordt onze maatschappij mooier, gezonder en gelukkiger. Data, AI en nieuwe technologieën boeien me omdat ze zoveel mogelijkheden bieden voor hedendaagse maatschappelijke uitdagingen, mits goed ingezet. Techniek op zichzelf betekent niets. Ik vind het een uitdaging om ingewikkelde technische ontwikkelingen te vertalen naar organisaties en om te zorgen dat ze goed worden ingezet, waardoor ze waarde toevoegen. Uiteraard zijn er ook bezwaren aan data en techniek verbonden, die mogen we zeker niet uit het oog verliezen.

Waarom VKA

Bij VKA vind ik collega’s met allerlei verschillende expertises. Zo kunnen we samen klanten volledig adviseren. Ik ben een nieuwsgierig mens en ben dan ook zeer gelukkig dat mijn collega’s de tijd maken om hun kennis en passie met mij te delen. Daarnaast krijg ik bij VKA de ruimte om mijn eigen, innovatieve ideeën uit te werken tot proposities en die uit te dragen in de markt. Zo kan ik de snel ontwikkelde technische trends praktisch toepasbaar maken voor klanten.

Lotte Meindertsma VKA