Anne van Esch

Management consultant

Wat ik doe

Ik ben actief daar waar organisaties nadenken over de manier waarop zij inzet van IT of de digitalisering goed kunnen organiseren. Van heel operationeel in het ontwerpen en inrichten van processen tot op strategisch niveau het opstellen van informatiestrategiën. Ik volg hierin de ontwikkelingen van de markt en ben dus betrokken bij klassieke inrichting van regieorganisaties en denk ondertussen ook mee over hoe een organisatie toekomstgericht aan de slag gaat. Nieuwe technologie en data bieden namelijk hele mooie kansen, en breed uitgemeten bedreigingen, de vraag is hoe een organisatie zich kan organiseren om hier goed in mee te gaan. Governance en regie is mijn vakgebied waarbij de invloed van nieuwe technologie en data een steeds grotere rol krijgt. Kernwoorden die mijn werk omschrijven zijn: Digitale transformatie, digital governance, Regie op IT, Nieuwe technologie en data, digitale bedrijfsstrategie.

Wat mij drijft

Ik ben een enthousiaste, optimistische adviseur. Ik heb van nature een kritische houding en ben tegelijk oplossingsgericht. Ik breng graag oplossingen en ben gedreven om organisaties verder te brengen met behulp van informatievoorziening. Mijn positieve houding maakt dat ik in staat ben mensen mee te nemen in veranderingen die bijdragen aan de doelen van de organisatie. Samenwerking zie ik als essentieel om te komen tot een verandering, daarom ben ik gericht op het samenbrengen van verschillende rollen in organisaties. Sleutelwoorden die mij karakteriseren zijn: enthousiast, daadkrachtig, positief kritisch, goedlachs, pro-actief, open en direct.

Waarom VKA

VKA als organisatie en ik hebben gemeen dat we geloven in de waarde van ICT: ICT dient de mens. Digitalisering brengt zoveel kansen met zich mee, dat het fantastisch is om organisaties te helpen in een goede toepassing hiervan. De collega’s bij VKA hebben diezelfde instelling en de combinatie van expertises maakt dat we samen tot de beste oplossingen komen voor onze opdrachtgevers. Ik ben trots om voor een bedrijf te werken waar de medewerkers zoveel ruimte krijgen en zoveel waarde kunnen toevoegen.

Anne van Esch VKA