VKA en Highberg benoemen Anne van Esch tot partner

PERSBERICHT

Anne van Esch is sinds 2013 werkzaam bij het strategisch adviesbureau VKA, onderdeel van Highberg. Anne richt zich hierbij op de inzet van data en digitalisering ten behoeve van de maatschappelijke opgaven en governance van digitale transformatie. Sinds afgelopen jaar werkt Anne aan nieuwe dienstverlening die als doel heeft om organisaties te helpen in het bereiken van hun doelen voor duurzaamheid met behulp van digitalisering.

Anne: “In de jaren dat ik voor VKA werk zie ik hoe wij met onze brede expertise opdrachtgevers kunnen helpen in het realiseren van belangrijke maatschappelijke opgaven. In de Coronatijd heb ik van dichtbij kunnen ervaren welke cruciale rol de inzet van digitalisering kan hebben door de ontwikkeling van apps die als doel hadden om Nederland snel weer ‘open te gooien’ zonder de publieke waarden uit het oog te verliezen.

Meer recent zie ik hoe organisaties graag een bijdrage willen leveren aan een duurzamer Nederland. Uit eigen ambitie, maar ook gedreven door nieuwe Europese richtlijnen en wetgeving. Juist digitalisering kan helpen om de duurzaamheidstransformatie verder vorm te geven. Met de komst van Highberg kunnen we alleen maar meer expertise brengen in deze transformatie. Dit maakt dat ik mij graag met Highberg blijf inzetten voor de opgaven waar Nederland voor staat.”

De consultants van VKA en Highberg zijn experts in digitale, organisatorische en duurzaamheidstransformaties. Highberg helpt organisaties in hun transformatie reis van strategie en ontwerp naar implementatie en training. De komende jaren werkt Highberg aan haar positie op het gebied van transformatieconsulting, zowel in Nederland als in Europa.