Joop Rasser

Kwartiermaker interimmanagement

Wat ik doe

Binnen VKA ben ik als ervaren programma-/interimmanager werkzaam op het snijpunt van organisatorische en technologische verandering. Of het nu gaat om de vervanging van legacy systemen door innovatieve ICT, het doorlichten van complexe programma’s of de integratie van bedrijfsonderdelen: altijd ben ik bezig nieuwe concepten vorm te geven en te realiseren. Ik beschik daarbij over de vaardigheid om het ‘technische verhaal’ inhoudelijk duidelijk over de bühne te brengen waardoor besluitvorming op alle gewenste bestuurlijke niveaus mogelijk is. Politieke en bestuurlijke complexiteit ga ik hierbij niet uit de weg.

Wat mij drijft

Ik vind het belangrijk dat de projecten en de programma’s waarvoor ik verantwoordelijk ben een maatschappelijke bijdrage leveren. Dit betekent dat ik de afgelopen jaren verantwoordelijk was voor de realisatie van innovatieve oplossingen op het gebied van ICT en de vormgeving van nieuwe (keten)processen en afspraken binnen het maatschappelijke domein.

Waarom VKA

Bij VKA krijg ik de kans om nieuwe wegen te bewandelen en mezelf scherp te houden op noodzakelijke vaardigheden en nieuwe ontwikkelingen. Samen met collega’s ontwikkelen we nieuwe concepten als “Onafhankelijk Kritisch Geweten” en “Grip op ICT in een agile omgeving”.

VKA Joop Rasser