Ervaringen met BIT-toetsen

Praktische lessen voor CIO’s en projectverantwoordelijken

Naar aanleiding van het rapport van de commissie Elias over publieke ICT-projecten is het Bureau ICT-Toetsing (BIT) opgericht. Een jaar na oprichting hebben VKA en Berenschot nu de balans opgemaakt, samen met CIO’s en IT-managers die reeds een BIT-toets hebben ondergaan of waarvoor deze mogelijk in aantocht is.

Vragen die hierin centraal staan, zijn o.a.:

Zit er een rode draad in de strekking van deze BIT-adviezen? Welke impact heeft zo’n advies op de onderzochte projecten? En hoe verhoudt zich dit tot de doelstellingen van het BIT?

Ondanks aanvankelijke scepsis over de slagingskans en de toegevoegde waarde van het BIT, kan een jaar na oprichting worden vastgesteld dat:
– het BIT bestaat;
– de adviezen impact hebben;
– een toets door het BIT door betrokkenen zeer serieus wordt genomen.

De ervaringen van de CIO’s en IT-managers zijn met onze analyses samengebracht in de publicatie ‘Ervaringen met BIT-toetsen’. De publicatie is te downloaden als PDF-bestand. Indien gewenst kunnen wij deze ook als papieren exemplaar toezenden.

Wilt u de publicatie downloaden? Vul dan onderstaand formulier in.

Ja, ik wil de BIT-publicatie ontvangen!

 

 

Wilt u meer weten of een papieren exemplaar ontvangen?

Voor meer informatie of een afspraak voor een persoonlijke toelichting kunt u contact opnemen met onze adviseur Joeri Olierook. Ook voor het ontvangen van een papieren exemplaar van de publicatie kunt u contact met hem opnemen.

Lees ook de blogs Een BIT-toets, een vloek of een zegen? en De Kamer maakt werk van BIT-adviezen voor meer informatie over BIT.