William Swaters

Programma communicatie

Wat ik doe

Ik ga voor échte communicatie tussen partijen of organisaties en wil dingen op gang brengen. Als zoon van een aannemer ben ik een bruggenbouwer pur sang. Eentje die regie neemt op het omgevingsmanagement en samenhang brengt in de veelheid van belangen die daar spelen. Opdrachtgevers kunnen erop rekenen dat ik me in zéér korte tijd weet in te leven in hun organisatie en haar omgeving en deze complexiteit binnen de kortste keren voor iedereen begrijpelijk weet uit te leggen. Dat doe ik door de organisatie van de communicatie te regisseren. Of dat nu een praatplaat, een film, een congres of een talkshow is. Communicatie is volgens mij niet praten tégen, maar mét mensen. Als ik erbij ben ontstaat er dynamiek en de wil tot samenwerking.

Wat mij drijft

Gedreven, vrolijk en energiek, zo beschrijven anderen mij. Daarom is het mij gelukt om van veel producten, met name in de Strafrechtsketen, merken te maken. Daar word ik blij van. Ik doe dat vanuit authenticiteit en durf blind te vertrouwen op mijn intuïtie. Zo ben ik met steun van mijn dierbaren en bijzonder kundige collega’s geworden tot een succesvolle omgevingsmanager met een buitengewoon groot netwerk. Met een kwinkslag en de nodige creativiteit weet ik telkens opnieuw voor mijn opdrachtgevers te scoren. Ik ben een snelle, collegiale denkende doener die zich met name in het domein van de Openbare Orde en veiligheid als een vis in het water voelt, maar ook in andere complexe Keten Veranderingstrajecten met ICT floreer. Het werk dat ik daar mag doen staat dagelijks ‘op de voorpagina’ van de kranten of wordt behandeld in nieuwsrubrieken. Die wezenlijke bijdrage aan de veiligheid van Nederland maakt mij trots.

Waarom VKA

Onafhankelijk zijn is voor mij een groot goed. VKA biedt mij die mogelijkheid in de vorm van ‘vrijheid in gebonden en geborgenheid’. Daarbij bestaat de dag voor mij helaas maar uit 24 uur. En vind ik werk zo ontzettend leuk dat ik mijn hele arbeidzame leven al worstel met het vinden van de juiste balans tussen werk en privéleven. De leiding van VKA waakt over mij en de vele collega’s die ik als kennisbronnen kan aanboren zorgen ervoor dat mijn adviezen onderbouwd en actueel zijn. Daarbij krijg ik volop de mogelijkheid om mijn ervaringen te delen en staat er zelfs op mijn visitekaartje de in mijn ogen eretitel: verteller. Daarbij zijn bij VKA ook een aantal associates aangesloten die ervoor zorgen dat ik mijn opgedane ervaring op het gebied van organisatieverandering kan benutten in samenspel met IT-governance kennis. Hierdoor worden we telkens opnieuw gevraagd voor bijzondere opdrachten die er toe doen!

William Swaters