Terugblik: Viag themamiddag

Duurzame en succesvolle IT Governance met inzet van strategische communicatie op themadag Viag!

Op 4 november jl. verzorgden VKA-adviseurs William Swaters en John Froger een keynote op de themadag van de Vereniging van Informatie- en Automatiseringsprofessionals in Nederlandse Gemeenten (Viag)

Onderwerp van de keynote was “Duurzame en succesvolle IT Governance met inzet van strategische communicatie.’

Viag-voorzitter Karen van der Linden: “Het was een levendige presentatie met een tal van voorbeelden. John en William gaven inzicht hoe het niet moet maar ook kan. Niet uit het boekje maar gewoon uit de praktijk! Hoe mooi dat we dit de leden van Viag hebben kunnen geven! Wij zijn professionals met hart voor ons vak, maar vooral voor de samenleving, de inwoners en bedrijven. Vanuit dit perspectief willen we goede dingen doen. Laten we het dan ook goed doen. IT-governance en strategische communicatie zijn hierbij een must!”

Volgens Karen is het daarbij belangrijk te beseffen dat IT-thema’s niet binnen de muren van gemeenten blijven: “Het is juist de kracht over onze grenzen te kijken en te leren. We zien dat ook als kracht van Viag als verenging: onderling verbinden, leren als gemeenten, maar ook met andere organisaties en overheden.

Als we goed grip willen hebben en krijgen op digitale transformatie is een goede IT-governance randvoorwaardelijk: sturing, verantwoording, toezicht, beheersing. De praktijkvoorbeelden van William en John laten zien dat we het hier hebben over proven technology, oftewel het heeft zijn kracht bewezen. Hun drie bollen model geeft je daarbij haast kindereenvoudig inzicht hoe je dit goed kunt organiseren.

 

Maar let wel, de kracht zoals William ons meegaf is communiceren, dezelfde taal spreken! Je vangt de uitvoering en succes van je projecten niet alleen in een goede structuur, dit heeft ondersteuning nodig van goede, strategische communicatie!”

Meer weten over strategische communicatie?

Zie https://www.vka.nl/wat-we-doen/strategische-communicatie/