Bas Bloemberg

Associate

Wat ik doe

Als consultant op het gebied van Data & AI help ik organisaties in de publieke sector om op een meer datagedreven manier te werken. Enerzijds adviseer ik op dit onderwerp, maar anderzijds beheers ik ook analysetechnieken (zoals machine learning) om daarmee meerwaarde te halen uit grote hoeveelheden data. Inmiddels heb ik meer dan 5 jaar werkervaring met het onderwerp datagedreven sturing en advanced data analytics binnen de publieke sector. Ik haal er energie uit om zelf data science modellen te ontwikkelen en ben daarmee ook in staat om klanten te helpen in elke fase van een dataproject.

Wat mij drijft

Zelf vind ik het prachtig om dataprojecten te doen die bijdragen aan de belangrijkste opgaven van onze samenleving. Datagedreven sturing kan op een mooie manier ingezet worden binnen de publieke sector om meer grip te krijgen op de beleidseffecten, efficiëntie, maar ook om innovaties te stimuleren. Nieuwe technieken op het gebied van data science kunnen soms een ander perspectief beiden in het oplossen van belangrijke vraagstukken. Vraagstukken die voorheen te ingewikkeld waren om te doorgronden, kunnen met behulp van data en rekenkracht op een nieuwe manier benaderd worden. Ik draag met plezier en enthousiasme bij aan deze ontwikkeling.

Waarom VKA

Binnen VKA kan ik in grote verscheidenheid werken aan mooie projecten bij ontzettend leuke opdrachtgevers door heel Nederland. Juist deze afwisseling in mijn werk haalt het maximale uit mijzelf, maar levert ook voor de opdrachtgevers veel op. Doordat je in veel keukens mee mag kijken, leer je de grote verbanden zien, word je steeds meer flexibel en kun je in een korte tijd vaak enorm veel waarde toevoegen aan een project.

Bas Bloemberg VKA