Koos van der Spek MSc CISSP CPP CISA

Associate

Wat ik doe

Ik werk al meer dan dertig jaar in het vakgebied informatiebeveiliging en volg de groei naar cybersecurity op de voet. Boeiend en tegelijkertijd zorgelijk is het om het toenemende dynamische karakter van cybersecurity dreigingen zich in een steeds sneller tempo op verschillende terreinen te zien ontwikkelen. Dat stelt steeds meer eisen aan organisaties en bedrijven. Ik help organisaties dan ook vanuit een brede kennis en ervaring hierop op een juiste en pragmatische manier te anticiperen. Enerzijds door cybersecurity respons en awareness en anderzijds door risicomanagement goed in te richten en de juiste maatregelen te (laten) nemen. Ook het kostenaspect verlies ik daarbij niet uit het oog. In mijn aanpak staan bedrijfscontinuïteit, privacy en veiligheid voorop.

Wat mij drijft

Organisaties en bedrijven helpen het hoofd te bieden tegen de steeds complexer wordende cybersecurity dreigingen geeft mij veel voldoening. In mijn visie groeit fysieke beveiliging en cybersecurity steeds meer naar elkaar toe. Opdrachtgevers een compleet palet van op elkaar afgestemde maatregelen kunnen bieden is dan ook mijn ambitie. Daarbij vervul ik verschillende rollen al dan niet met elkaar gecombineerd: van adviseur tot projectmanager en van CISO tot expert op SCADA beveiliging.

Waarom VKA

VKA biedt je de ruimte om je breed te kunnen ontwikkelen. Ondernemerschap en zelfstandigheid zijn dan ook belangrijke kerncompetenties die ik zeer waardeer. Daarnaast staat collegialiteit en kennisdeling bij VKA hoog in het vaandel. Opdrachtgevers zijn zeer divers waardoor je op de meest uiteenlopende plaatsen wordt gevraagd voor advies. In mijn werk strekt zich dat uit van kantooromgevingen tot productiesystemen (ICS/SCADA). Het werken voor een gerenommeerd adviesbureau maakt dit extra aantrekkelijk.

.