John Froger

Associate

Wat ik doe

Grote ICT-projecten lopen nogal eens uit, blijken duurder dan bedoeld of leveren niet het gewenste resultaat. Ik word regelmatig benaderd om mee te helpen dit soort grote, complexe en vaak vertraagde projecten vlot te trekken of juist te voorkomen dat het mis gaat. Omdat ik al een tijdje meeloop, namelijk 35 jaar als bestuurder en adviseur op topniveau in publieke organisaties, kan ik vrij snel oorzaken en valkuilen aanwijzen. Eén van die oorzaken is nogal eens een slecht ingerichte governance. Ook in de Gateway Reviews komt dat vaak naar voren.

Wat mij drijft

Een goed functionerende overheidsorganisatie is van groot belang voor ons allen. Ik probeer mijn steentje bij te dragen en daar krijg ik energie van.

Waarom VKA

VKA is een organisatie waar hele slimme en leuke mensen werken met een goede opleiding. Ik vind het leuk om met deze mensen samen te werken. Zij leren mij de nieuwste theorieën en inzichten en ik probeer mijn ervaring over te dragen. Er zijn meerdere bureau’s die doen wat VKA doet, maar niet voor niets heb ik, als associate, voor VKA gekozen.