Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Webinar AI Act: Impact & Implementatie

Op donderdag 5 oktober van 13:00 tot 14:00 uur organiseert VKA samen met Pels Rijcken een webinar over de impact en de implementatie van de AI Act. Hierbij gaan we niet alleen in op de inhoud van deze nieuwe wet, maar geven we ook handvatten voor de implementatie ervan.

Momenteel wordt onderhandeld over een definitieve tekst van de AI Act. De verwachting is dat deze tekst snel volgt en dat de AI Act medio volgend jaar al in werking treedt, waarna deze na 24 maanden van toepassing is.

Dit betekent dat nu begonnen moet worden met de voorbereiding, en dat u antwoord moet kunnen geven op de vraag wat de AI Act voor uw organisatie betekent en hoe u aan de verplichtingen die hieruit voortvloeien kunt voldoen.

Deze vraag staat dan ook centraal in ons webinar. In het eerste deel van het webinar gaat Jeroen Naves, advocaat en partner bij Pels Rijcken en gespecialiseerd in AI en contracteren, in op het juridische kader van de AI Act en de risicogebaseerde aanpak. Daarna bespreekt Sabine den Daas, senior consultant op het gebied van Algoritmes en AI bij VKA, hoe organisaties de belangrijkste verplichtingen uit de AI Act in de praktijk kunnen implementeren. Christian Verhagen, partner bij VKA, vervult de rol van moderator en geeft u de gelegenheid om vragen in te brengen.

Dit webinar wordt u kosteloos aangeboden door VKA en Pels Rijcken, als onderdeel van de reeks Impact & Implementatie van Digital Law. We vertellen u hierbij niet alleen welke verplichtingen er op u af komen, maar ook welke stappen u kunt nemen om deze op een goede manier te laten landen. Zo behoudt u het overzicht en kunt u zich goed op nieuwe ontwikkelingen voorbereiden.

Datum: donderdag 5 oktober 2023, 13:00 -14:00 uur, via MS Teams.

Wij hopen u te ontmoeten op 5 oktober!

Sprekers

Sabine Steenwinkel-den Daas

Jeroen Naves

Deel via:

2023 - 5 oktober - Webinar AI Act: Impact & Implementatie

Details:

donderdag 5 oktober 2023
13:00 - 14:00 uur

Kosteloos

Vragen? Neem contact op met:

Christian Verhagen