Ynte Kramer MSc

Senior consultant

Wat ik doe

Met een bedrijfskundige achtergrond en ruim 20 jaar ervaring op het vlak van digitalisering en IT, weet ik hoe belangrijk het is om (IT-)technologie strategisch in te kunnen zetten om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Met veel enthousiasme en af en toe een kwinkslag om een moeilijke situatie te doen ontspannen, help ik mijn klanten met strategisch advies rondom IT, digitale business strategie, architectuur. Hierbij hanteer ik een praktische, pragmatische aan pak en lever ik als resultaat een bruikbare geprioriteerde roadmap en planning. Daarnaast vertaal ik een dergelijke digitaliseringsstrategie naar programma’s en projecten voor de korte en (middel-)lange termijn. 

In mijn ogen heeft IT een grote rol om business en T op elkaar af te stemmen om organisatiedoelen te realiseren. In het geval van commerciële organisaties komt hier nog bij dat IT kan helpen concurrentievoordelen te behalen. Organisaties die hiermee worstelen help ik om oplossingen te vinden die aansluiten bij hun specifieke behoeften. Ik prijs mezelf erop dat ik als onafhankelijk adviseur een scherpe analyse weet te maken en deze weet te vertalen naar een praktische toepassing in de projecten waar ik bij betrokken ben. 

Mijn ervaring strekt zich uit over diverse branches, waaronder wholesale & retail (B2B & B2C), overheid, onderwijs, de financiële sector, zorg, dienstverlening, verzekeringen, retail en non-profitorganisaties van uiteenlopende omvang.

Wat mij drijft

Mijn natuurlijke interesse in wat een organisatie en haar mensen drijft, maakt dat ik mij volledig committeer aan mijn opdrachten.  Ik help u met onafhankelijk, kritisch advies om te komen tot een werkbaar resultaat. Dit doe ik nooit alleen, maar altijd in nauwe samenwerking met de klanten en stakeholders die ik vertegenwoordig. Mijn motivatie is om organisatie te helpen het maximale uit hun technologie en hun processen te halen en daarbij het potentieel van hun mensen te benutten. Hierbij pas ik mijn analytisch vermogen en luisterend oor toe om mij volledig te kunnen verplaatsen in uw organisatie. 

Niet alleen ben ik geïnteresseerd in IT, strategie en architectuur, maar sinds mijn studie bedrijfskunde heb ik veel te maken gehad met de SDGs (Sustainable Development Goals). Dat maakt dat ik tegenwoordig ook aansluiting bij onderwerpen rondom het thema duurzaamheid. Omdat ik ervan overtuigd ben dat om een organisatie ‘groener’ te krijgen data en IT nodig zijn, leg ik verbanden naar de wet- en regelgeving en duurzame strategieën. 

Recent heb ik mijn ervaring verder verbreed op het vlak van het duurzaam productassortiment en het digitaal product paspoort en de sustainable supply chain. Mocht u daar hulp bij nodig hebben en willen weten hoe digitalisering hierbij een rol speelt, kunt u zich eveneens tot mij wenden.

Waarom VKA

VKA staat bekend om haar onafhankelijk, kritisch vermogen met oog voor de menselijke maat. Dit is mij op het lijf geschreven. Ik hou ervan om samen met VKA-collega’s van gedachten te wisselen en hun kennis te gebruiken bij de klantcases waar ik mee te maken heb. De onderlinge samenwerking die maakt dat het geheel meer is dan de som der delen, staat voor mij voorop ten dienste van mijn klanten. Bovendien heeft VKA een sterk maatschappelijk besef. Vrijwel alle klanten van VKA hebben een sterk gevoel dat de rol die zij spelen groter is dan alleen de financiële bottom line. Dat maakt dat er een atmosfeer heerst binnen VKA om de wereld een klein beetje mooier achter te laten dan we die aantroffen, en dat doet mijn hart harder kloppen.

Een ander element is kwaliteit: mijn collega’s sporen mij aan om te komen tot het kwalitatief beste resultaat in mijn opdrachten. Deze houding zet mij aan het denken hoe ik het maximale kan behalen en daagt mij uit om mij continu te blijven ontwikkelen. Dit gaat gepaard met de nodige vrolijke verhalen en collega’s die zichzelf niet altijd even serieus nemen. Dat maakt dat ik mij volledig thuis voel binnen VKA en iedere dag weer vol energie naar mijn werk ga.

VKA Ynte Kramer