Paul Helmich MSc

Management consultant

Wat ik doe

Als Management consultant houd ik me graag bezig met complexe vraagstukken op het snijvlak van organisatie en ICT. Ik houd me al ruim 20 jaar bezig met rollen waarbij ik complexe zaken kan terugbrengen tot begrijpbare stukjes: dus inzicht en overzicht bieden. Daarbij is ICT niet het doel maar een middel om organisaties verder helpen te verbeteren en/of bij de tijd te blijven. Mijn achtergrond kent meerdere facetten: naast ICT en Informatiebeveiliging ook economie, bedrijfskunde en de laatste jaren ook veel innovatieve technologische thema’s zoals blockchain, web3 en digitale assets.

Doordat ik op meerdere continenten en in meerdere talen heb mogen werken, heb ik ook affiniteit met omgevingen waar er veel culturele diversiteit is en het een uitdaging kan zijn om ook daarin voor teams maximale gedrevenheid en productiviteit te behalen.

Wat mij drijft

Mijn drijfveer is het analyseren, ontrafelen en vervolgens structureren van complexe omgevingen, zowel qua techniek als qua beleid. Ik help met een passend, begrijpelijk en kritisch advies, zodat de klant een resultaat heeft waar hij iets mee kan. Samen tillen we de organisatie naar een hoger niveau. Of dit nu gaat om een digitale business strategie of een Enterprise-/IT-architectuur; ik help de klant graag verder!

Daarbij heb ik een bijzondere belangstelling voor wat technologie als blockchain de komende jaren aan disruptie en kantelingen gaat veroorzaken in velerlei sectoren. Ik spar dus graag mee over vragen als ‘Wat gaat deze technologie doen met mijn markt, mijn klantrelaties en mijn businessmodel? Hoe veel digitale transformatie heb ik nodig, welke en hoe snel?‘ Daarbij toch ook altijd het onderwerp van risicomanagement in het achterhoofd houdend, gegeven mijn jaren in de IT-audit wereld. Daardoor houd ik de focus ook op ‘waarde toevoegen en risico’s beheersen’. Dat geldt uiteraard voor consultants, maar ook voor teams, processen, producten of andere innovaties die onder de loep worden genomen.

Waarom VKA

VKA kenmerkt zich voor mij door de open, collegiale en professionele cultuur, waarbinnen kwaliteit centraal staat. Het is ook een organisatie waar initiatief, verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling gezien, gewaardeerd en gestimuleerd wordt. Dit is een win-win voor iedereen. De vraagstukken waar VKA aan werkt zijn bovendien divers en stuk voor stuk uitdagend. Hier krijg ik de mogelijkheid om (soms) verder te mogen kijken dan de klantvraag en mee te helpen om het echte probleem op te lossen.

Paul Helmich VKA