Michiel Pool

Programma manager

Wat ik doe

Digitale transformatieprocessen raken niet alleen de gehele organisatie, maar ook de directe werkomgeving van de mensen die uw organisatie maken. Als programma manager ben ik gespecialiseerd in het concreet maken en operationaliseren van digitale ambities. Dat doe ik doel- én mensgericht. Mijn ruime ervaring met verandermanagement en strategische besluitvormings-trajecten zijn daarbij van meerwaarde en dragen in hoge mate bij aan een en duurzame borging in organisaties. Met veel ervaringsdeskundigheid in de communicatie-component van programmamanagement hou ik me ook bezig met vraagstukken als: is de transitie opgave goed verwoord? Begrijpen de transformatiebegeleiders elkaar? Inspireert de opgave en is de rolverdeling duidelijk?

Wat mij drijft

Mijn ‘can do’ mentaliteit en open, vrijmoedige instelling staan aan de basis van mijn aanpak. Tijdens mijn twintigjarige loopbaan ben ik erin geslaagd om mijn professionele ambities zoveel mogelijk te versmelten met mijn persoonlijke drijfveren: project- en programma management van digitale transities met veel oog voor teamdynamiek. Met als uitkomst digitalisering die dienstbaar is aan de organisatie en de mensen die de organisatie vormen. Gedurende de digitaliseringstrajecten analyseer ik patronen, breng de grote lijnen in kaart en stel de vraag achter de vraag.

Waarom VKA

VKA biedt als thuisbasis een goede sfeer, veel ervaring, netwerken en samenwerking op cross-over thema’s als verandermanagement en strategie. ‘In huis’ organiseren we wekelijks bijeenkomsten, masterclasses en vinden spontane gesprekken plaats over alle aspecten van projectmanagement. Dit houdt mij scherp en biedt een goed overzicht van de huidige trends binnen mijn vakgebied. Vanuit deze inspirerende omgeving draag ik graag bij aan het (digitaal) versterken van organisaties.