Kars Bos LLM

Consultant

Wat ik doe

Voor mij raakt privacy de kern van een belangrijk onderdeel van elke organisatie: het hebben van een vertrouwensfunctie. Om te zorgen dat de burger of klant vertrouwen heeft in de organisatie is het van belang om de gegevenshuishouding op orde te hebben. Privacy is hier het startpunt van. Mijn werkzaamheden, zoals het uitvoeren van gegevensbeschermingseffectbeoordelingen (DPIA’s), het invullen van interne rollen bij organisaties, geven van trainingen, opstellen van beleid en documentatie en het verhogen van het privacy bewustzijn helpen hierbij. Ik vind het belangrijk om gestructureerd en resultaatgericht te werk gaan zodat de organisatie de beste vertrouwensfunctie in praktijk kan brengen.

Wat mij drijft

De mooiste uitdaging vind ik om privacy en gegevensbescherming niet als plicht te laten voelen, maar als iets dat een sterke bijdrage levert aan een organisatie. In een digitaliserende wereld kan privacy en gegevensbescherming helpen om organisaties toekomstbestendig te maken én zorgen voor een sterke mate van vertrouwen. Ik vind het inspirerend om dit samen met de klant te implementeren in de organisatie.

Waarom VKA

VKA combineert een laagdrempelige en informele sfeer met een grote mate van expertise op verschillende gebieden. Voor de bescherming van privacy is het belangrijk dat er een goeie integratie is met de rest van de organisatie. Bij VKA is hier het juiste klimaat voor: alle expertises vind je hier terug. De nauwe samenwerking met collega’s maakt mijn werk interessanter en leerzamer en zorgt ook voor het beste advies voor de klant. Bovendien is een positieve maatschappelijk impact, net als voor mij, belangrijk voor VKA.

Kars Bos VKA