Janneke Kromkamp

Associate

Wat ik doe

Als zelfstandig ondernemer heb ik de afgelopen jaren als programmamanager sturing gegeven aan grote veranderprogramma’s binnen het publieke domein, de zorg- en nutssector. Deze programma’s hebben over het algemeen een innovatief component en bevinden zich op het snijvlak van business, IT en organisatie.

Wat mij drijft

Ik vind het belangrijk een inhoudelijke bijdrage te kunnen aan de verdere digitalisering van overheidsorganisaties. Dit kan zowel de harde kant zijn (de techniek) als ook de zachtere kant (mensen en processen). Dit samenbrengen en concrete resultaten neerzetten waar organisaties mee verder kunnen is mijn persoonlijke drijfveer.

De komende jaren wil ik graag nog meer leren over werken in de cloud, het begeleiden van de verandering in IT organisaties om met werken in de cloud om te gaan (regie, financieel, proces, organisatie en teams) en zou ik graag een keer eindverantwoordelijkheid hebben voor de inrichting en operatie van een groot dataplatform. Bij voorkeur als de data maatschappelijke relevantie heeft. Ik verwacht dit bij VKA te kunnen waarmaken.

Waarom VKA

Ik ben bij VKA betrokken als Associate. Wat mij aanspreekt bij VKA is dat zij, naast het zijn van een onafhankelijk adviesbureau, kwaliteit en innovatie erg belangrijk vinden en daar ook intern veel aandacht voor hebben. Het is een professionele organisatie met zeer ervaren en veelal hoogopgeleide mensen, die graag samenwerken. Voor mij is dit echt een aanvulling op het werken bij en met mijn opdrachtgevers.

medewerker VKA