ir. Huub Koninkx

Senior consultant

Wat ik doe

Ik ben projectleider en strategie adviseur, twee rollen die ik graag combineer. Ik houd er van om complexe vraagstukken over (organisatie van) ICT op te lossen. Uitgaande van de bedrijfsprocessen bestaan de oplossingen in de regel uit een combinatie van processen, applicaties, systemen, koppelvlakken en het beheer ervan. Ik vervul graag de rol van specialist in het vertalen van wensen van de klant in de vereiste verbeteraanpak. Dit vergt analyseren, beredeneren en onderhandelen, maar vooral ook realiseren. Met geduld, maar vasthoudend en doelgericht streef ik naar oplossingen.

De factor mens staat voor mij centraal. Enerzijds bepalen gebruikers het uiteindelijke functioneren van een organisatie en dus ook van verbeteracties. Anderzijds ligt mijn kracht in het gezamenlijk als team tot stand brengen van resultaten en het daarmee creëren van een stevig fundament voor de toekomst.

Wat mij drijft

Als bedrijfskundige heb ik altijd oog voor het totaalbeeld van de opdracht. Het mooiste is, wanneer dat leidt tot een betere oplossing dan verwacht. Het werkveld is daarbij doorgaans het snijvlak van organisatie en informatievoorziening, in het bijzonder de wereld van informatie, applicaties en keteninformatisering. De laatste 5 jaar heb ik veel kennis en vooral ook praktijkervaring opgedaan met de combinatie van IT en Industriële automatisering, ofwel van kantoorautomatisering en ICS/SCADA (Operationele technologie, OT). Moderne methodologie en technieken bieden hiertoe steeds betere hulp. Het regelmatig mogen leiden van realisatieteams zorgt voor de juiste balans bij het zoeken naar steeds hogere kwaliteit.

Waarom VKA

VKA is voor mij een heel prettige en uitdagende thuisbasis met veel deskundigheid, creativiteit en een open, eerlijke en stimulerende omgeving. Wij gaan voor resultaat en kwaliteit. Dit betekent voortdurend blijven ontwikkelen van onze kennis en vaardigheden. Daarnaast is veel ruimte voor het sociale en plezierige aspect ter bevordering van het voor mij belangrijke Wij-gevoel.

Huub Koninkx VKA