Hans Koopman

Associate

Wat ik doe

Ik ben een breed georiënteerde consultant, waarbij ik mij vooral richt op het managen van enterprise architectuur en innovatie. Mijn kracht zit in het begeleiden en coachen van architectuurteams zodat hun resultaten ook daadwerkelijk een meerwaarde leveren voor hun organisaties. Dat kan organisatie, proces, mens of inhoudelijk zijn. Daarnaast houd ik me bezig met het opstellen en vertalen van strategische doelen naar consequenties voor de totale informatievoorziening. Hierbij kan ik door mijn ervaring en mijn verrassende kijk op zaken zorgen voor een goede afweging van belangen, risico’s en toekomstige ontwikkelingen.

Wat mij drijft

Innovatie en vernieuwing die echt werkt: daar word ik enthousiast van. Wat mij drijft is het leveren van een belangrijke bijdrage aan de nieuwe of (door)ontwikkeling van een (architectuur) organisatie, door overzicht en inzicht te creëren. Maar ook meehelpen aan de ontwikkeling van het vakgebied en nadenken hoe om te gaan met dilemma’s waar je mee te maken krijgt doe ik graag.

Waarom VKA

Als associate heb ik mij verbonden met VKA, omdat VKA de ICT in een organisatorisch perspectief kan plaatsen. Daarbij kun je bij VKA terugvallen op een groot netwerk aan professionals waardoor je makkelijker je ideeën kan laten toetsen of juist ideeën kan opdoen.

VKA Hans Koopman