ir. Frank de Groot

Senior projectmanager

Wat ik doe

Ik ben een gedegen, resultaatgerichte en mensgerichte senior projectmanager. Mijn jarenlange ervaring heb ik opgedaan in complexe projecten met ICT (infrastructuren, bedrijfsapplicaties/systemen, (data)migraties en het beheer), in relatie tot processen en organisatie.

Van nature ben ik een ‘projectenmens’, zowel in de private sector als bij de Rijksoverheid.

Door een zorgvuldige en beheerste aanpak zorg ik ervoor dat een project van het allereerste begin tot en met de nazorg goed wordt geïmplementeerd. Mijn specialisme is multidisciplinaire projecten in de rol als programma manager, overall projectleider, dan wel als deelprojectleider.

Ik zorg dat zaken duidelijk zijn, weet waar de specialisten het over hebben en kan zo de verbanden en afhankelijkheden leggen tussen de verschillende technische en niet-technische vakgebieden. Tijd, kwaliteit en geld houd ik voortdurend in het oog, documentatie op orde. Als voor het bereiken van het resultaat binnen de gestelde tijd, kwaliteit en euro’s creatieve oplossingen nodig zijn, dan hanteer ik die.

Wat mij drijft

De kunst is om het belangrijkste middel wat je gebruikt bij de uitvoering van een project, de mensen (binnen het project, de bestuurders en besluitvormers en de betreffende medewerkers ‘in het veld’) die motivatie te geven om de activiteiten uit te voeren. Projectmanagement is niet alleen technisch, maar vooral ook menselijk.

 

Frank de Groot VKA