Erik de Ruiter

Consultant

Wat ik doe

Als consultant bij VKA help ik (semi-)publieke organisaties om verantwoord en op goede manier digitaliseringsvraagstukken aan te vliegen. Ik richt mij vanuit mijn achtergrond in de bestuurskunde en filosofie daarin vooral op hoe de inzet van data binnen het openbaar bestuur op een ethische manier vorm kan krijgen. Dit zijn vaak complexe en op het eerste oogopslag abstracte vraagstukken. Ik wil ze daarentegen concreet en goed toepasbaar maken. Dat vereist persoonlijke aandacht en maatwerk.

Wat mij drijft

Het gebruik van data kan veel kansen beiden, mits het goed en verantwoord wordt ingezet. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Soms zorgt het organisatorische en politieke speelveld voor complexe vraagstukken. Ik vind het leuk om dit vanuit mijn achtergrond aan te vliegen en tegelijkertijd ook positieve maatschappelijke impact te maken en daarvan weer te leren.

Waarom VKA

Toen ik als stagiair bij VKA binnenkwam voelde ik direct een warm bad. Door de vriendelijkheid en professionaliteit van mijn collega’s heb ik daardoor ook veel kunnen leren. Echter, het leren is volgens de VKA-filosofie nooit klaar. Continu word je gestimuleerd om nieuwe inzichten op te doen. Wel zo belangrijk in een tak van sport die steeds verandert.

Erik de Ruiter VKA