dr. Daniel Kapitan

Associate

Wat ik doe

‘Anderen helpen meer met data te doen.’ Met dat motto werk ik aan vraagstukken op het gebied van data-gedreven onderzoek, ontwikkeling en digitalisering. Als data science coach help ik organisaties met het vergroten van hun data-vaardigheden, bijvoorbeeld door de opbouw van nieuwe afdelingen of het begeleiden van data-gedreven innovatie programma’s. Ik breng expertise op het gebied van data infrastructuur, data engineering, algoritmiek en datavisualisatie. Daarbij heb ik vaak de rol als verbinder tussen de dagelijkse praktijk in de teams en het bestuur.

Wat mij drijft

Ik ben optimistisch over de potentie van machine learning voor maatschappelijke vraagstukken. Tegelijkertijd zie ik de zorgen die leven ten aanzien van veilig, transparant en verantwoord gebruik van data en algoritmes. Daarom streef ik ernaar om de ‘taal’ van datawetenschappen voor een steeds groter publiek toegankelijk te maken. Ik ben een vak-liefhebber en draag dat, naast mijn projectwerk, graag uit als Academic Director en docent op het Jheronimus Academy of Data Science.

Waarom VKA

Om impact te maken als data expert, heb je een solide en betrouwbaar netwerk nodig van onder andere organisatieadviseurs, programmamanagers, IT-architecten etc. Hiervoor heb ik mij als associate met VKA verbonden en wil daarmee met name non-profit organisaties helpen meer met data te doen.

Daniel Kapitan