Ik word blij van tevreden klanten, niet van al dat administratieve werk achter mijn bureau.

Slim voldoen aan wetten en regels

Een ondernemer wil maar één ding als het gaat om de overheid: er zo min mogelijk last van hebben. En zo veel mogelijk vrijheid om te ondernemen. De overheid zet fors in op het verminderen van de regeldruk, enerzijds door het aantal regels te verminderen, anderzijds door voorlichting te geven over de regels die van toepassing zijn in specifieke ondernemerssituaties. Vanuit het bedrijfsleven is het initiatief genomen voor een elektronisch ondernemingsdossier waarmee ondernemers slim kunnen voldoen aan wetten en regels. Dat scheelt ondernemers en overheden tijd, geld en onnodige irritatie.

Ondernemers hebben te maken met een groot aantal regels, toezichthouders en bijbehorende inspectiemomenten. Het Ondernemingsdossier stelt een ondernemer in staat om informatie uit de bedrijfsvoering eenmalig vast te leggen en meerdere keren beschikbaar te stellen aan overheden zoals toezichthouders en vergunningverleners. De ondernemer bepaalt zelf welke overheden toegang hebben tot zijn Ondernemingsdossier. Geautoriseerde toezichthouders kunnen actuele gegevens raadplegen en zijn dus beter geïnformeerd over de situatie. Zo kunnen op afstand controles worden uitgevoerd en risico-inschattingen worden gemaakt, waardoor gericht toezicht op locatie tot de bedrijven met het hoogste risico kan worden beperkt.

VKA is vanaf de start bij het Ondernemingsdossier betrokken geweest en heeft het ontwerp ervoor gemaakt. Bijzonder daarbij is dat er niet één applicatie is ontworpen, maar een set van open standaarden en een referentiearchitectuur waarmee softwareleveranciers in staat zijn om zelf een applicatie te maken die interoperabel is. Dit komt de marktwerking ten goede. Zo kan elke ondernemer zelf kiezen van welke leverancier hij een ondernemingsdossier afneemt.

Wilt u meer weten, bel ons op 079-3681000

Of neem contact op met Rutger Gooszen