Interview Hans Oeij – Programmamanager bij VKA

Hans Oeij werkt al ruim 21 jaar bij VKA in de expertisegroep Programmamanagement & Communicatie. Als programmamanager helpt hij opdrachtgevers om veranderingen te begeleiden naar de beoogde resultaten. Hoe ervaart hij het werken bij VKA en hoe “doet hij ertoe” voor opdrachtgevers? We gingen erover met hem in gesprek…

Waarom koos je ervoor om bij VKA te werken?

Destijds koos ik voor VKA, omdat de collega’s uitgebreide kennis en ervaring hebben op het vlak van project- en programmamanagement. Voor mij een unieke kans om dit ervaringsvak te leren met een stel ontzettende leuke en gedreven collega’s, waar ik nu alle vruchten van pluk.

Wat vind je leuk aan het werken bij VKA? 

In één antwoord: alles. Inhoudelijke uitdagingen aangaan met behulpzame collega’s die vanuit hun eigen expertise allemaal bijdragen aan het vinden van oplossingen voor de problemen van onze opdrachtgevers. De goede sfeer waarin we dit doen is ongekend. Ik voel de gedeelde waarde om betekenisvol te zijn en impact te maken, voor jezelf maar bovenal voor de onze opdrachtgever en haar klanten. Dat bindt ons en brengt het beste in mij naar boven.

Hoe draag jij bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken?

Door de jaren heen voel ik me steeds beter thuis in de publieke sector, waar ik een brede blik heb ontwikkeld voor diverse maatschappelijke onderwerpen. Onderwerpen die mij aan het hart gaan en die impact hebben op het leven van jou en mij. En daarom pak ik het vaak ook net wat anders aan: “dingen anders doen” om resultaat te boeken.

Op dit moment werk ik als projectmanager bij het Ministerie van BZK op het programma Realisatie IBDS (Interbestuurlijke Datastrategie). Binnen het programma is een pilot Adviesfunctie Verantwoord Datagebruik gestart, waar vastgelopen dataprojecten zich kunnen melden om antwoord te krijgen op de vragen: wat mag er (juridisch), wat kan er (technisch) en zouden we dit moeten willen (ethisch). Ik ben hierin verantwoordelijk voor de pijler ‘wat mag’, waar ik bijdraag aan de versnelling van verantwoorde datadeling tussen overheden. Zodat we de maatschappelijke opgaven met data nog beter kunnen oppakken.

Collega van Hans worden? Bekijk hier dan de openstaande vacature: link.