Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Webinar NIS2: Impact & Implementatie 

Deze webinar is opgenomen en is hier terug te kijken: link.

Onlangs is een nieuwe versie van de Network and Information Security-richtlijn van kracht geworden, beter bekend als NIS2. Uiterlijk 17 oktober 2024 moet deze zijn omgezet in wetgeving, in Nederland in de Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen (Wbni). Ten opzichte van de huidige Wbni betekent dit niet alleen strengere normen, maar ook een uitbreiding van reikwijdte.

Organisaties waarop NIS2 van toepassing is, krijgen te maken met minimumeisen op het gebied van o.a. security, continuïteit en certificering. Verder moet het beveiligingsniveau worden afgestemd op de risico’s en worden scherpere eisen gesteld aan het melden van incidenten. Nieuw is ook dat de verantwoordelijkheid om aan de eisen te voldoen direct bij de bestuurders wordt gelegd, die tevens aan bepaalde deskundigheidseisen moeten gaan voldoen. Niet-naleving van de verplichtingen kan leiden tot hoge boetes, zoals we die inmiddels ook uit andere Europese regelgeving kennen. 

Wat betekent de NIS2 voor uw organisatie en hoe kunt u aan de verplichtingen die hieruit voortvloeien voldoen?

Op donderdag 8 juni 2023 van 14:00 tot 15:00 uur organiseert VKA samen met JPR Advocaten een webinar over de impact en de implementatie van NIS2. Hierbij gaan we niet alleen in op de inhoud van deze nieuwe wet, maar geven we ook handvatten voor de implementatie ervan.

In het eerste deel van het webinar gaat Yaşar Bayram, advocaat bij JPR Advocaten, in op het juridische kader van NIS2. Daarna bespreekt Koos van der Spek, management consultant Cybersecurity bij VKA, hoe organisaties de vereiste security maatregelen in de praktijk kunnen implementeren. Dorus-Jan ten Boom, expert Data & Regulering bij VKA, vervult de rol van dagvoorzitter.

Dit webinar wordt u gratis aangeboden door VKA en JPR Advocaten. Het is alweer het derde evenement in de reeks Impact & Implementatie, die wordt verzorgd door onze specialisten van Digital Law en Security. We vertellen u hierbij niet alleen welke verplichtingen er op u af komen, maar ook welke stappen u kunt nemen om deze op een goede manier te laten landen. Zo behoudt u het overzicht en kunt u zich goed op nieuwe ontwikkelingen voorbereiden.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Deze webinar is opgenomen en is hier terug te kijken: link.

Deel via:

Details:

donderdag 8 juni 2023
14:00 - 15:00 uur
Online via Teams