Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Heliview Event: De informatiegestuurde overheid

De digitale transitie en digitalisering van de overheid staat inmiddels hoog op de agenda. In de werkagenda ‘Waardengedreven Digitaliseren’ heeft staatssecretaris Van Huffelen in november 2022 aangegeven grote ambities te hebben op het gebied van digitalisering.

Overheidsorganisaties dienen verder aan de slag te gaan. Naast de werkagenda van de staatssecretaris komen er ook zaken vanuit Europa op overheden af. Dit jaar ligt de focus van dit event op: ‘Aan de slag met Europese en landelijke ambities’. Ook VKA’er Christian Verhagen gaat daar tijdens dit event dieper op in.

Door samen aan de slag te gaan met de ambities kunnen de grote maatschappelijke vraagstukken verder opgepakt worden. Daarnaast zal het ook gaan over algoritmes, ontwikkeling datastelsel, verandering van datagebruik en de Interbestuurlijke Datastrategie. De onderwerpen Wet Open Overheid, Omgevingswet, data goverance en de archivering van data zullen uiteraard ook aan bod komen. Bereid u voor op een interessant en actief programma, kom in contact met vakgenoten en breng uw (semi-) overheidsorganisatie verder!

Alle onderwerpen die aan bod komen: data governance, data ethiek, datakwaliteit, data awareness / datageletterdheid, ontwikkeling van dataplatform, security & privacy uitdagingen, transformatie van de organisatie, technologische ontwikkelingen binnen de overheid (AI, Robotisering).
————————————————
Dit event wordt georganiseerd door:

Deel via:

Details:

Datum: woensdag 21 juni 2023

Vragen? Neem contact op met:

Christian Verhagen

Locatie

Stadion Feijenoord

Van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam

Plan uw route