Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De dilemma’s van een FG

De FG loopt geregeld tegen dilemma’s aan. Maar wegens de vaak solistische positie in de organisatie heeft hij of zij vaak niet echt sparringpartners binnen de organisatie om hierover van gedachten te wisselen.

Typische FG dilemma’s, waar moet je dan aan denken? De FG is ze ongetwijfeld weleens tegengekomen:

  1. Een datalek. Melden bij de AP? Ook melden aan betrokkenen? Hoe maak ik deze beslissing?
  2. Voorafgaande raadpleging. Wanneer ga ik hiertoe over? Hoe bepaal ik dit en hoe werkt dit eigenlijk?
  3. Voor de ‘gemeente-FG’s’: smart city toepassingen. Er is tegenwoordig zo veel mogelijk op dit gebied, maar kan het privacy technisch wel door de beugel? Hoe ga ik dit gesprek aan met de enthousiaste ‘hoe meer data hoe beter’-data experts?
  4. Voor de FG’s die in de zorg werken: zorg domotica. Waar ligt de grens van het toelaatbare? Hoe laat ik dit de organisatie weten?
  5. Imago-dilemma’s. Wanneer je als FG te veel ‘nee’ zegt zal men je proberen te ontwijken en kan je je rol niet meer optimaal uitoefenen. Hoe ga je hiermee om? Kan je dit imago nog rechtzetten?
  6. Organisatorische dilemma’s. Wat is de rol van de FG bij een DPIA? Kan de FG verwerkingen tegenhouden wanneer de DPIA niet akkoord bevonden is of blijft het bij een advies? In hoeverre mag de FG zich bemoeien bij de uitvoering van DPIA’s?
  7. Motivatie problemen. Wat als de FG-rol je ondertussen zo bekend is dat de uitdaging eraf is? Hoe krijg je deze motivatie terug? Wat is er nu zo mooi aan dit vak?

Zo kunnen we nog wel even doorgaan; de dilemma’s zijn eindeloos maar allen even interessant.

Om deze reden organiseert VKA op 22 september een event waar we het specifiek zullen gaan hebben over FG-dilemma’s. Het event is exclusief toegankelijk voor FG’s waardoor dit de uitgelezen mogelijkheid is om vakgenoten te leren kennen en met hen te sparren over bovenstaande, of eigen dilemma’s.

Bij dit event zullen een aantal ervaren FG’s iets vertellen over hun dilemma’s, waaronder Frank van Vonderen. Ook zullen we ons in kleinere groepen verdelen waarin in een vertrouwelijke setting gediscussieerd kan worden.

Het event zal worden gehouden op het kantoor van VKA en zal duren van 16:00 tot 19:00 met tussendoor de gelegenheid om een hapje te eten en aansluitend een borrel.

Interesse? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Deel via:

2022 - De dilemma’s van een FG

Details:

donderdag 22 september 2022
16:00 - 19:00 uur

Locatie

VKA

Baron de Coubertinlaan 1, 2719 EN Zoetermeer

Plan uw route