Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Wet open overheid: Impact & Implementatie 

Burgers hebben steeds meer behoefte aan een transparante overheid. Hiervoor moeten overheidsorganisaties inzicht geven in hun besluitvorming. Op grond van de voormalige Wet openbaarheid van bestuur (Wob) moesten overheden er al voor zorgen dat overheidsinformatie goed vindbaar, uitwisselbaar, eenvoudig te ontsluiten en goed te archiveren is. Met de komst van de Wet open overheid (Woo) per 1 mei 2022 is daar een belangrijke verplichting bij gekomen: de actieve openbaarmaking. Dit betekent dat je als overheidsorganisatie verplicht bent om informatie uit eigen beweging te publiceren en voor burgers toegankelijk te maken. Nog niet iedere overheidsorganisatie is klaar voor deze actieve openbaarmaking. Wat betekent de Woo precies en wat moet er binnen de organisatie veranderen om aan de verplichtingen uit de Woo te voldoen?

Op donderdag 23 maart van 11:00 tot 12:00 uur organiseert VKA samen met JPR Advocaten een webinar over de impact en de implementatie van de Woo. Hierbij gaan we niet alleen in op de inhoud van deze nieuwe wet, maar geven we ook handvatten voor de implementatie ervan.

Tijdens het webinar komen onder andere de volgende vragen aan bod:

• Welke informatie valt er precies onder de actieve openbaarmakingsplicht?
• Hoe richt je het proces zo in om aan de actieve openbaarmakingsplicht te voldoen?
• Wanneer mag je het openbaar maken van informatie weigeren?
• Hoe kun je Woo-verzoeken op een efficiënte manier afhandelen en waar moet je rekening mee houden?

In het eerste deel van het webinar gaat Leonie Ouwersloot-Koster van JPR Advocaten in op het juridische kader van de Woo. Daarna bespreekt Stefan de Blij van VKA een aanpak om in de praktijk uitvoering aan de wetgeving te geven. Courtney Don, eveneens van VKA, vervult de rol van dagvoorzitter.

Dit webinar wordt je gratis aangeboden door VKA en JPR Advocaten. Het is alweer de tweede in de succesvolle reeks Impact & Implementatie die wordt verzorgd door onze specialisten van Digital Law en Data & Regulering. We vertellen in deze reeks niet alleen welke verplichtingen er op u af komen, maar ook welke stappen u kunt nemen om deze om een goed manier te laten landen. Zo behoudt u het overzicht en kunt u zich goed op nieuwe ontwikkelingen voorbereiden.

Bekijk hier de eerste webinar: Wmebv en Wep: Impact & Implementatie

 

Deel via:

2023 - 23 maart - Webinar Wet open overheid: Impact & Implementatie 

Details:

donderdag 23 maart 2023
11:00 - 12:00 uur
Online via Teams