Laden Evenementen

Training DAMA Certified Data Management Professional (4 dagen)

De noodzaak en urgentie om grip te krijgen op de data binnen uw organisaties is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Om datagedreven te werken en waarde te halen uit data, maar ook om te kunnen voldoen aan wet- en regelgeving. Datamanagement en data governance worden dan ook steeds belangrijker en raken alle onderdelen van de organisatie. Het raamwerk DAMA DMBoK (Data Management Body of Knowledge) helpt daarbij en handvatten en best practices voor de inrichting van datamanagement. De training DAMA CDMP helpt om kennis op te doen van datamanagement en DMBoK en bereidt voor op de CDMP certificering, internationaal het meest gewaardeerde certificaat in het datamanagement-vakgebied.

Training en leerdoelen

De training combineert theorie en praktijk. De leerdoelen zijn als volgt:

  • Weten hoe de DAMA DMBoK is geschreven en je snel informatie kunt vinden (ook handig voor na het examen);
  • Terdege voorbereiding op het doen van het examen;
  • Inzicht in de belangrijke concepten van datamanagement;
  • Overzicht in de samenhang van de DAMA-kennisgebieden en de relevantie voor jouw eigen omgeving;

Ook als jouw doel niet is het afleggen van het examen is deze training enorm waardevol doordat het zoveel inzicht geeft en doordat je de stof kunt doorleven met de andere deelnemers en jouw eigen vragen kunt inbrengen.

Doelgroep

De training richt zich op iedereen die zich actief met data en de doelgroep is dan ook breed. Veel eerdere deelnemers hebben rollen en functies als: Data en Enterprise Architect, Data Steward, Data Manager, Data Officer, BI Consultants en Ontwikkelaars, Datakwaliteitsconsultant, Data Scientist, Data Engineer, Chief Data Officer, Programma Manager, Informatiemanager, Data Analist.

De training is zodanig opgezet dat ook zonder veel ervaring kunt deelnemen en dat ervaren mensen zich zeker niet zullen vervelen!

Ervaren Trainer

Hoofddocent van de training is Ronald Baan, associate bij VKA, trainer en mentor datamanagement en President DAMA Nederland. Hoofdstuk voor hoofdstuk neemt hij je mee door de stof, laat hij je de verbanden zien, verteld over zijn eigen ervaring en iedereen kan vertellen over de eigen uitdagingen om zo van elkaar te leren. Er is ruime tijd voor interactie en voorbereiding op het CDMP-examen, waaronder proefexamens.

Programma

Het programma bestaat uit 4 dagen (18,19,25 en 26 januari) van 9:30 tot 16:00 en behandelt de gehele DAMA DMBoK.

 

4-daagse DAMA DMBoK CDMP Training
Dag 1 – Donderdag 18 januari 2024 Opening
Chapter 1: Data Management
Chapter 2: Data Handling Ethics
Chapter 3: Data Governance
Chapter 4: Data Architecture
Dag 2 – Vrijdag 19 januari 2024 Terugblik dag 1
Chapter 5: Data Modeling and Design
Chapter 6: Data Storage and Operations
Chapter 7: Data Security
Chapter 8: Data Integration and Interoperability
Dag 3 – Donderdag 25 januari 2024 Terugblik dag 2
Chapter 9: Document and Content Management
Chapter 10: Reference and Master Data
Chapter 11: Data Warehousing and Business Intelligence
Chapter 12: Metadata Management
Dag 4 – Vrijdag 26 januari 2024 Terugblik dag 3
Chapter 13: Data Quality
Chapter 14: Big Data and Data Science
Chapter 15: Data Management Maturity Assessment
Chapter 16: Data Management Organization and Role Expectations
Chapter 17: Data Management and Organizational Change Management
Samenvatting en gezamelijke eindtest

 

Het CDMP-examen wordt in het Engels gedaan en daarom is het presentatiemateriaal ook in het Engels. De presentatie, de workshops en de interactie zijn in het Nederlands, maar op verzoek kan er ook een Engelstalige versie van deze training gegeven worden.

Kosten

Voor deze training geldt, om een goede groepsdynamiek te borgen, het minimum van 6 deelnemers en een maximum van 16 deelnemers. De kosten per deelnemer zijn €2950, inclusief lunch en drinken. De trainingen vinden plaats in Zoetermeer op het kantoor van VKA. Uiterlijk twee weken voor de start sturen wij een definitieve bevestiging.

Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke kopie van het presentatiemateriaal in PDF ter naslag. Op verzoek kan een gedrukt of elektronisch exemplaar van de DAMA DMBoK via ons besteld worden. Deze zal dan klaarliggen bij aanvang van de training. De kosten voor het gedrukte boek of de PDF is €59,95.

Certificaat

Na afloop krijg je het certificaat van deelname aan deze training.

Meer informatie?

We bespreken graag uw opleidingsbehoefte en de mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met ChristianVerhagen via christian.verhagen@vka.nl

Deel via:

Details:

Datum: donderdag 18 januari 2024

€ 2950

Vragen? Neem contact op met:

Christian Verhagen

Locatie

VKA

Baron de Coubertinlaan 1, 2719 EN Zoetermeer

Plan uw route