Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Online seminar: Is het succes van IT-projecten maakbaar?

Een nieuw perspectief op vernieuwing van en vernieuwing mét IT

Dat IT-projecten kunnen mislukken weten we nu wel. Over de échte oorzaken en oplossingen wordt minder gesproken. Peter Jacobs (oud CIO van ING) heeft in bijna 10 jaar bij ING veel grote IT-projecten geleid en een fundamenteel andere kijk op IT geïntroduceerd. Hij vertelt open over zijn lessen en uitdagingen met het vernieuwen van legacy systemen.

Tijdens het seminar op dinsdag 9 maart 2021 van 16.30 – 17.30 uur faciliteren we het eerlijke gesprek. We kijken voorbij de onzin van maakbaarheid en causaliteit. We zoomen in op vernieuwing van IT en op menselijk gedrag. Je krijgt zo een nieuw strategisch perspectief op succes- en faalfactoren van IT-projecten. We staan niet garant voor eventuele gevolgen. Want anders doen, begint met anders denken.

Dit seminar wordt georganiseerd door Verdonck, Klooster & Associates (VKA), Berenschot en McKinsey & Co. Wij trekken gezamenlijk op bij strategische IT-vraagstukken van de overheid. Een combinatie waarin we je verrassen én verder helpen. We organiseren dit seminar voor bestuurders en beleidsmakers die betrokken zijn bij digitalisering van de Rijksoverheid.

Waarom organiseren wij dit?

De Rijksoverheid is kritisch bij het selecteren van adviespartijen voor strategisch IT-advies. En terecht! Van de 14 inschrijvers op de EU-aanbesteding voor Strategisch IT Advies (SIMA2020) wist slechts één consortium zich te kwalificeren: VKA, Berenschot en McKinsey. Daar zijn we heel trots op! Wat we heel jammer vinden is dat de Rijksoverheid heeft besloten om de raamovereenkomst niet aan ons te gunnen, maar de hele aanbesteding in te trekken, omdat er geen vijf partijen waren die aan de kwaliteitseisen van de Rijksoverheid konden voldoen.

Wij hebben in onze inschrijving toegezegd dat we de deelnemende overheidsorganisaties regelmatig voorzien van strategische inzichten in actuele IT-onderwerpen. Dit online seminar is hier een voorproefje van. Inschrijven kan via bijgaand formulier.

Deel via:

Aanmelden voor het online seminar: Is het succes van IT-projecten maakbaar?

Details:

dinsdag 9 maart 2021
16:30 - 17:30 uur