Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Het Nationale Algoritme Debat

Algoritmes: een zegen of een vloek?

Na het succes van de eerste editie in 2018 organiseren VKA en Totta Data Lab ook in 2019 weer Het Nationale Algoritme Debat! Vorig jaar ging het over de kansen en bedreigingen van algoritmes. Lees de terugblik of bekijk de aftermovie om een indruk te krijgen van de eerste editie.

In het afgelopen jaar was er weer veel aandacht voor de ontwikkeling en het gebruik van algoritmes. Zowel in de Tweede Kamer als breder in maatschappij, maar ook in de media: ‘De overheid gebruikt op grote schaal voorspellende algoritmes, risico op discriminatie’, aldus de NOS in mei van dit jaar. Belangrijke vraagstukken en wrijvingspunten hierbij gaan over transparantie, privacy en toezicht. Zo werd de regering in mei verzocht een richtlijn te ontwikkelen voor algoritmegebruik door overheden. Daarnaast dient zij een voorstel uit te werken over het toezicht op deze algoritmes.

De sprekers

Melanie Peters 

Peters is sinds 1 februari 2015 directeur van het Rathenau Instituut. Zij doen onderzoek naar de impact van wetenschap, innovatie en technologie op onze maatschappij. Peters heeft ervaring opgedaan in de wetenschap, het bedrijfsleven, de publieke sector en de (inter)nationale politiek. Zo heeft ze gewerkt bij het Ministerie van Landbouw en de Consumentenbond. Ze is opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en toxicoloog, en gepromoveerd in de biochemie. 

Jan Middendorp 

Middendorp is sinds 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Hij is woordvoerder op het gebied van Overheid & Digitalisering. Ook heeft hij veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Zo heeft hij onder andere gewerkt bij ABN AMRO en Rothschild & Co. Hij heeft zowel Economie als Geologie gestudeerd. 

Sandra van Heukelom 

Van Heukelom is sinds 2001 advocaat bij Pels Rijcken. Dit is een advocaten- en notarissenkantoren, gevestigd in Den Haag. Van Heukelom leidt het Fondsenteam en het AWB-expertiseteam. Daarnaast is ze initiatiefnemer en partner van de sectie Innovation , Privacy & Technology (IP&T). Zij helpt cliënten om technologische innovaties juridisch mogelijk te maken. Van Heukelom heeft zowel civiel recht als staats- en bestuursrecht gestudeerd. 

Jitka Beukenkamp 

Beukenkamp is Head of Digital Benelux bij Cognizant. Dit bedrijf is gespecialiseerd op het gebied van digitale innovaties. Ze inspireert en ondersteunt klanten om strategische, digitale innovaties door te voeren. Beukenkamp heeft veel ervaring opgedaan in de ICT-branche. Zo heeft ze bij Logica, Capgemini en Microsoft gewerkt. Ze heeft Europese studies gestudeerd in Amsterdam.

Programma

15.30 – inloop
16.00 – opening & welkomstwoord – André Hendriks
16:15 – debat
18.00 – borrel

Partners

Deel via:

Details:

woensdag 13 november 2019
15:30 - 18:30 uur

Vragen? Neem contact op met:

Andre Hendriks

Locatie

Café Restaurant Dauphine, Amsterdam

Prins Bernhardplein 175, 1097 BL Amsterdam

Plan uw route