Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De dilemma’s van een FG: de FG & algoritmes

Vorig jaar heeft VKA voor het eerst een FG event georganiseerd. Het thema was toen: de dilemma’s van een FG. Dit event was een succes, we hebben gezamenlijk een aantal boeiende dilemma’s besproken en hierbij veel van elkaar kunnen leren.

Dit jaar zullen we hier een vervolg aan geven! VKA organiseert namelijk opnieuw een FG event. Ook nu zal dit event in het teken staan van typische FG dilemma’s en hoe daarop te handelen, maar dan specifiek gericht op een actueel thema, namelijk: de FG en algoritme-dilemma’s.

De FG en algoritmes, plus de daarbij behorende vragen en dilemma’s. Waar moet je dan aan denken? De FG is ze ongetwijfeld weleens tegengekomen:

– Definitie: wat is nu eigenlijk een algoritme? Hoe werkt een algoritme?
– Relevant voor elke FG? heeft elke FG te maken met algoritmes? Hoe houdt de FG hier effectief toezicht op?
– Algoritmetoezicht: waar gaat het in de praktijk weleens mis met algoritmetoezicht en wat kunnen we daarvan leren?
– Gevaren & voordelen: wat zijn de gevaren van algoritmes? En aan de andere kant: waar kunnen algoritmes juist van dienst zijn bij het waarborgen van gegevensbescherming?
– Bias en discriminatie: welke maatregelen moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat algoritmes eerlijke en niet-discriminerende resultaten opleveren?
– Kansen: hoe kan je de potentie van algoritmes voor jouw organisatie verkennen?
– Ethische dilemma’s: waar ligt de (ethische) grens bij de inzet van algoritmes?

Zo kunnen we nog even doorgaan; de dilemma’s zijn eindeloos maar allen even interessant.

VKA organiseert op 23 november, van 16:00 tot 19:00 een event waar we het wederom specifiek zullen gaan hebben over FG-dilemma’s. Het event is daarom exclusief toegankelijk voor FG’s waardoor dit de uitgelezen mogelijkheid is om vakgenoten te leren kennen en met hen te sparren over bovenstaande, of eigen dilemma’s en vragen.

Bij dit event zullen een aantal ervaren FG’s (o.a. Frank van Vonderen) iets vertellen over hun dilemma’s en zal Sabine Steenwinkel-den Daas, onze VKA algoritme-expert ons iets vertellen over de werking van algoritmes en een aantal interessante praktijkvoorbeelden behandelen. Ook zullen we ons -afhankelijk van het aantal deelnemende FG’s- in kleinere groepen verdelen waar in een vertrouwelijke setting gediscussieerd kan worden. We kunnen het dan ook over andere (non-algoritmische) dilemma’s hebben, als hier behoefte aan is.

Aanmelden
Het event is kosteloos, maar de plaatsen zijn beperkt! Reserveer daarom snel je plek nu via onderstaand formulier.

Praktische informatie
Datum en tijd: 23 november, 16:00 – 19:00 (wij zorgen voor eten & een borrel)
Locatie: kantoor VKA, Baron de Coubertinlaan 1, 2719 EN, Zoetermeer

Deel via:

2023 - De dilemma’s van een FG

Details:

donderdag 23 november 2023
16:00 - 19:00 uur

Kosteloos

Vragen? Neem contact op met:

Steven Kant

Locatie

VKA

Baron de Coubertinlaan 1, 2719 EN Zoetermeer

Plan uw route