Laden Evenementen

Datagedreven werken kan ook zonder gedoe!

Mini-conferentie met tips & tricks voor efficiënt werken met data

Herken je dat gevoel? Jij bent ervan overtuigd én je weet dat data waarde heeft. En die waarde wil je al je collega’s laten ervaren. Door jouw organisatie datagedreven te laten werken. Maar dat heb je niet in 2 tellen geregeld. Sterker nog, het is vaak een hele uitdaging. Tenminste, om het goed, efficiënt en succesvol te doen. Het voelt alsof je heel wat ellende moet wegpoetsen: Tegenstand tegen verandering, het voldoen aan wet- en regelgeving, het vinden en ontsluiten van data, de kwaliteit van data garanderen. Om er zomaar een paar te noemen.

Gelukkig zijn er voldoende lichtpuntjes. En die laten we je graag zien, horen en ervaren. Scamander en VKA nodigen je daarom van harte uit voor een mini-conferentie op dinsdagmiddag 27 juni. Een mini-conferentie die we samen met DAMA NL organiseren. Waar we ingaan op een drietal onderwerpen, waar je in 2 break-out rondes voor kunt kiezen.

Inrichten: Data Management (break-out 1)

Data Management doen we allemaal al. Maar hoe zorgen we dat het onze bedrijfsprocessen beter gaat ondersteunen en dat we makkelijk meer kunnen doen met data? Ronald Baan van DAMA NL neemt je mee in aanpakken die helpen. Helpen om mensen én de organisatie in beweging te krijgen, de cultuur aan te pakken en met z’n allen databedrevener te worden.

Compliance: Algoritmes (break-out 2)

Algoritmes kunnen helpen om maatschappelijke opgaven aan te pakken. Door keuzes voor te stellen die leiden tot effectievere en meer efficiënte besluitvorming uit enorme hoeveelheden data. Algoritmes zijn op veel manieren verbonden met het dagelijkse leven en vaak te complex om te doorgronden. Hoe weet je dan of het algoritme doet wat het moet doen? Hoe zorg je ervoor dat je de data en algoritmes op verantwoorde wijze ontwikkelt en gebruikt? Deze sessie, verzorgd door VKA, geeft je de ins en outs.

Toepassing in de praktijk: do’s en don’ts van datagedreven werken (break-out 3)

Een datastrategie heb je nodig. Maar hoe operationaliseer je die datastrategie? Wat zijn daarbij de typische obstakels? Gelukkig bestaan er voor veel obstakels al oplossingen. In deze sessie, verzorgd door Scamander, vertellen een tweetal ervaringsdeskundigen je over het hoe en wat.

Reserveer een plekje

Interessant? Schrijf je in via onderstaand formulier, dan reserveren we een plekje voor je op dinsdagmiddag 27 juni. Leuk als we je op de mini-conferentie kunnen begroeten.

Let op: deze mini-conferentie is gericht op organisaties die zelf geen producten en services op het gebied van datagedreven werken aanbieden.

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door:

 

  VKA-Highberg logo_klein_RGB  

Deel via:

2023 - Datagedreven werken kan ook zonder gedoe!

Details:

dinsdag 27 juni 2023
14:00 - 16:45 uur

Kosteloos

Locatie

VKA

Baron de Coubertinlaan 1, 2719 EN Zoetermeer

Plan uw route