Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Datagedreven werken kan ook zonder gedoe!

Dit evenement is voorbij…. Opname opvragen:
Wil jij weten wat er is besproken tijdens dit evenement? Dat kan, want alles is opgenomen! Je kan de opname opvragen via onderstaand formulier

 


 

Mini-conferentie met tips & tricks voor efficiënt werken met data
Herken je dat gevoel? Jij bent ervan overtuigd én je weet dat data waarde heeft. En die waarde wil je al je collega’s laten ervaren. Door jouw organisatie datagedreven te laten werken. Maar dat heb je niet in 2 tellen geregeld. Sterker nog, het is vaak een hele uitdaging. Tenminste, om het goed, efficiënt en succesvol te doen. Het voelt alsof je heel wat ellende moet wegpoetsen: Tegenstand tegen verandering, het voldoen aan wet- en regelgeving, het vinden en ontsluiten van data, de kwaliteit van data garanderen. Om er zomaar een paar te noemen.

Gelukkig zijn er voldoende lichtpuntjes. En die laten we je graag zien, horen en ervaren. Scamander en VKA nodigen je daarom van harte uit voor een mini-conferentie op dinsdagmiddag 27 juni in Zoetermeer. Een mini-conferentie met inspirerende sprekers gericht op CDO’s en verantwoordelijken voor informatievoorziening, die we samen met DAMA NL organiseren. We gaan in op de drie belangrijkste thema’s: Het inrichten, compliance en toepassing in de praktijk. Deze break-out sessies worden, na een keynote, elk 2 maal gegeven.

Inrichten: Data Management (break-out 1)
Data Management doen we allemaal al. Maar hoe zorgen we dat het onze bedrijfsprocessen beter gaat ondersteunen en dat we makkelijk meer kunnen doen met data? Ronald Baan, president van DAMA NL, neemt je mee in aanpakken die helpen. Helpen om mensen én de organisatie in beweging te krijgen, de cultuur aan te pakken en met z’n allen databedrevener te worden.

Compliance: Algoritmes (break-out 2)
Algoritmes kunnen helpen om maatschappelijke opgaven aan te pakken. Door keuzes voor te stellen die leiden tot effectievere en meer efficiënte besluitvorming uit enorme hoeveelheden data. Algoritmes zijn op veel manieren verbonden met het dagelijkse leven en vaak te complex om te doorgronden. Hoe weet je dan of het algoritme doet wat het moet doen? Hoe zorg je ervoor dat je de data en algoritmes op verantwoorde wijze ontwikkelt en gebruikt? Tijdens deze sessie, verzorgd door VKA, krijg je alle ins en outs.

Toepassing in de praktijk: do’s en don’ts van datagedreven werken (break-out 3)
Een datastrategie heb je nodig. Maar hoe operationaliseer je die datastrategie? Wat zijn daarbij de typische obstakels? Gelukkig bestaan er voor veel obstakels al oplossingen. In deze sessie vertellen Peter de Klein, Programmamanager Datagedreven werken bij Gemeente Rotterdam, en Ronald Kok, Data Governance en Data Management expert van Scamander, je over hoe dat wordt aangepakt bij Gemeente Rotterdam.

Opname opvragen:
Wil jij weten wat er is besproken tijdens dit evenement? Dat kan, want alles is opgenomen! Je kan de opname opvragen via onderstaand formulier.

 

Dit evenement werd mogelijk gemaakt door:

 

  VKA-Highberg logo_klein_RGB  

Deel via:

2023 - Opname - Datagedreven werken kan ook zonder gedoe!

Details:

dinsdag 27 juni 2023
14:00 - 16:45 uur

Kosteloos

Locatie

VKA

Baron de Coubertinlaan 1, 2719 EN Zoetermeer

Plan uw route