Europe Office helpt organisaties bij grip op Europese wetgeving

Verdonck, Klooster & Associates (VKA) en INSPIR8ION zijn verheugd om de lancering van het Europe Office aan te kondigen. Dit nieuwe initiatief is opgezet om Nederlandse overheden en branche-, beroeps- en belangenorganisaties te adviseren en te begeleiden in de complexe wereld van Europese wet- en regelgeving, met een focus op de thema’s digitalisering en duurzaamheid.

 

Impact van Europese wet- en regelgeving

Het Europe Office is opgericht om de impact van Europese wet- en regelgeving op Nederlandse organisaties helder en concreet te maken. Het is cruciaal dat organisaties, naast hun reguliere taken, goed geïnformeerd en voorbereid zijn op de komende Europese veranderingen en wet- en regelgeving om compliant te zijn en blijven. Het Europe Office helpt bij het beantwoorden van prangende vragen zoals ‘Wat komt er op ons af?’ en ‘Hoe kunnen wij hierop het beste anticiperen?’, en streeft ernaar om organisaties te ontzorgen en te ondersteunen in deze transitie naar de nieuwe Europese beleidsperiode van 2024-2029.

 

20 jaar ervaring op het gebied van digitalisering

Via het Europe Office bieden wij een scala aan diensten zoals consultancy, trainingen en netwerkmogelijkheden, om organisaties te faciliteren en te empoweren in hun interactie met Europese ontwikkelingen. Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van digitalisering, hebben wij, bij VKA en INSPIR8ION, uitgebreide kennis opgebouwd in het ondersteunen van diverse organisaties, waaronder Nederlandse overheidsorganisaties, de Europese Commissie, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten, waterschappen, en branche-, beroeps- en belangenorganisaties. Onze dienstverlening omvat alles van het ontwikkelen van strategieën tot praktische implementatie en van het aanbieden van trainingen tot het uitvoeren van onderzoeken naar de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en duurzaamheid. Onze brede kennis en ervaring stellen ons in staat om organisaties effectief te begeleiden en te ondersteunen in hun digitale transformatie en duurzaamheidsinitiatieven.

 

Europe Office evenement

Zet alvast donderdag 18 januari 2024 in je agenda voor ons eerste Europe Office evenement. Tijdens dit evenement zullen we verschillende perspectieven van de Digital Decade en de Green Deal belichten en de impact van wet- en regelgeving zoals de AI Act, eIDAS 2.0, NIS2 en de Data Governance Act op organisaties bespreken. We zullen ook, samen met experts uit Nederland en Europa, vooruitblikken naar 2030.

 

Heb je vragen over hoe het Europe Office jouw organisatie kan ondersteunen en begeleiden in de Europese context? Neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens. Luister ook naar onze #EuropeOffice podcast voor meer informatie en gesprekken over actuele Europese thema’s en ontwikkelingen of lees onze monitor voor het laatste nieuws over en uit Europa!

 

Voor meer informatie, bezoek onze website: www.europeoffice.nl

 

Voor mediacontacten:

Arthur Dallau (INSPIR8ION)

arthur@inspir8ion.nl

 

en

 

Christian Verhagen (VKA / Highberg)
christian.verhagen@vka.nl

 

 

VKA-Highberg logo_klein_RGB