Datalek? Check de app!

Met de AVG Toolkit app van Verdonck, Klooster & Associates heb je de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) letterlijk in de pocket. Vanaf vandaag is de app gratis te downloaden in de iOs en Android appstores.

Maandag 28 mei; de eerste werkdag na die beruchte 25 mei 2018. De nieuwe privacywetgeving is van kracht, wat betekent dat je als medewerker, manager, bestuurder of Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) in je dagelijkse werk geconfronteerd gaat worden met privacyvraagstukken. Vraagstukken als: Is dit incident een datalek? En zoja, wat moet ik dan nu doen?!

Marius van Rijswijk, privacy expert bij VKA en initiatiefnemer van de app: “Ik merkte bij mede privacy experts, maar ook bij medewerkers en bestuurders van onze opdrachtgevers de behoefte om de belangrijkste aspecten van de AVG snel bij de hand te kunnen hebben. Je wilt niet iedere dag die hele wet door hoeven te spitten op zoek naar het antwoord op een concrete vraag. Daarom hebben we een app ontwikkeld die helpt bij alledaagse privacyvraagstukken, maar óók bij crisis situaties zoals een datalek. Zo kun je aan de hand van beslisbomen bepalen of een incident inderdaad een datalek is. Is dat het geval? Dan lees je ook direct wat je moet doen.”

Van Rijswijk ziet dat de nieuwe wetgeving voor paniek zorgt bij veel organisaties, zoals kleine zorginstellingen, verenigingen en mkb. “Ja, je moet voldoen aan de AVG. En dit vergt inderdaad werk. Maar over het algemeen betekent dit écht niet dat je bij nul moet beginnen. Pak stap voor stap de belangrijkste punten op en zorg dat je je iedere dag bewust bent van de privacy van je klanten of cliënten. Want dáár draait het uiteindelijk om.”

Wil je ook de AVG in de pocket hebben? Download dan de app in je iOs Appstore of Android store.

VKA - AVG Toolkit app

 


Neem voor meer informatie over de app contact op met Marius van Rijswijk, via 079-3681000 of marius.vanrijswijk@vka.nl.