Wie zijn wij

Wie zijn wij

VKA combineert technische kennis met organisatorische ervaring

Als medewerkers van VKA hebben we een ding gemeen: we willen ICT projecten laten slagen. Als het moet zetten we daar alles voor opzij. We houden dan ook niet van politiek bedrijven, stoelen warm houden, meehuilen of klagen. Maar een groot ICT project tot een goed einde brengen, dat ervaren wij als succes. Voor u en voor onszelf. Door onze gedrevenheid en onze expertise is VKA een toonaangevend adviesbureau voor strategische ICT projecten geworden. Dat is een positie die we in de loop der jaren hebben veroverd. Een advies van VKA is onbetwistbaar goed, gebaseerd op gedegen kennis en het wordt uitgebracht door vaardige professionals. 

ICT dient de mens. Dat is kort gezegd de opvatting van Verdonck, Klooster & Associates. En als strategisch ICT adviesbureau hebben we de technische kennis én de organisatorische ervaring om dat ook echt waar te maken. Het maakt ons een unieke partner voor opdrachtgevers die het hoogste rendement uit hun ICT investeringen willen halen. Bij VKA zijn we er van overtuigd dat Nederland door een goede inzet van ICT nog sterker kan worden. De dienstverlening aan burgers en bedrijven kan sneller, beter en eenvoudiger. De duurzaamheid kan worden verbeterd. En er zijn uitstekende kansen voor innovatieve nieuwe concepten die we nog beter kunnen benutten. Om grote projecten te laten slagen, moet volgens ons vooraf de strategische impact beter worden onderkend. Want ICT overstijgt al lang het technische domein van de afdeling automatisering. Bedrijven en organisaties zijn zo afhankelijk geworden van een goed werkende informatievoorziening, dat het vaak een van de belangrijkste strategische onderwerpen op de agenda is geworden. Dat maakt ICT tot een multidisciplinair vakgebied waar technologie, bedrijfsprocessen en organisatie bij elkaar komen.

Vaste prijzen, geen uurtarieven

Wij werken bij voorkeur met vaste prijsafspraken. Het verrekenen van kennis en expertise op basis van bestede uren vinden wij niet meer van deze tijd, we kijken liever naar de daadwerkelijk toegevoegde waarde. Indien gewenst en passend bij de aard van de opdracht gaan wij resultaatverplichtingen en/of prestatiebeloning niet uit de weg.

Kwaliteit als belangrijkste kernwaarde

Bij VKA besteden we veel aandacht aan het bijhouden van onze vakkennis. Adviseurs worden gestimuleerd om zich continu te ontwikkelen en voorop te lopen in hun vakgebied. Onze expertise is geborgd in internationaal erkende opleidingen en certificaten.

VKA kiest bewust zoveel mogelijk voor aansluiting bij methoden en technieken die bij onze klanten in gebruik zijn. Want we weten uit ervaring dat dit het beste werkt.

asl-bisl
ASL en BiSL zijn standaarden in het publieke domein. ASL omschrijft de supply-kant, BiSL de demand (gebruikers) kant.
cisa
De standaard voor iedereen die zich bezig houdt met onafhankelijke onderzoeken en audits op gebied van ICT systemen.
CISSP
De Amerikaanse ISC verstrekt het CISSP certificaat aan professionals als erkenning van hun expertise en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging.
iassc
International Association for Six Sigma Certification (IASSC).
Itil
Information Technology Infrastructure Library (ITIL), is ontwikkeld als een referentiekader voor het inrichten van de beheerprocessen binnen een ICT-organisatie.
msp
Managing Successful Programmes (MSP): de aanpak voor besturen van strategische veranderingen en het realiseren van business benefits op basis van een portfolio van projecten.
Norea
NOREA is de beroepsorganisatie van IT-auditors in Nederland. NOREA beheert het register van gekwalificeerde EDP/IT-auditors (RE = ‘register EDP-auditor’).
Prince2
Prince2 is dé meest bekende gestructureerde projectmanagement methode in Nederland. Alle VKA adviseurs zijn Prince2 foundation gecertificeerd.