Wilfred Rubens

Associate

Wat ik doe

Als projectleider of programmamanager werk ik aan de selectie en invoering van leertechnologieën. Verder ondersteun ik organisaties op het gebied van e-learning en blended learning bij visie-, strategie- en beleidsontwikkeling. Ik houd me ook bezig met advisering over didactische veranderingen als gevolg van het gebruik van leertechnologie. Voorbeelden zijn het leiden van de implementatie van de nieuwe digitale leeromgeving van Zuyd Hogeschool en de ontwikkeling van een visiedocument over onderwijsinnovatie en ICT voor SVO (opleider in de foodbranche). 

Wat mij drijft

De ontwikkeling van (aankomende) professionals en organisaties (oftewel leren) boeit me mateloos. ‘Leren en ontwikkelen’ levert een belangrijke bijdrage aan het succes, welzijn en geluk van werknemers, organisaties en de samenleving als geheel. Ik wil individuen en organisaties op dit terrein enthousiasmeren, ondersteunen, adviseren, slimmer en bekwamer helpen maken en begeleiden. Onafhankelijkheid vind ik daarbij van groot belang. De vragen van individuen en organisaties moeten centraal staan en niet een bepaalde technologie of product.

Waarom VKA

Ik werk als zelfstandig adviseur en ben bij VKA betrokken als associate. Ik heb in het kader van een implementatietraject zeer plezierig samen gewerkt met adviseurs van VKA. Ik vind het belangrijk om terug te kunnen vallen op een deskundige partij, bijvoorbeeld als ik bepaalde opdracht zelf niet uit kan voeren.

Wilfred Rubens VKA