Viola de Groot

Projectmanager

Wat ik doe

Ik help organisaties om agile te werken. Agile werken gaat niet over het introduceren van allerlei termen en rollen, het gaat over het vinden van je eigen Agile ritme. Voor mij gaat agile werken over resultaat gericht werken, samenwerken in een gestaag tempo op een prettige wijze en vaak kort evalueren hoe het gaat zodat je altijd bezig blijft met hoe je effectiever kan worden. Die drie kenmerken breng ik in een organisatie door de processen aan te passen en mensen de successen te laten plukken. Mijn ervaring is dat dat altijd leidt tot uitstekende resultaten.  

Wat mij drijft

Ik ervaar Agile werken nog elke dag als een manier van werken waardoor ik heel veel leer over hoe ik mijn werk beter kan doen en hoe ik daardoor andere mensen kan helpen hun werk beter te doen. En dat is waar ik mijn hele loopbaan al enthousiast van word: mensen beter maken, zodat er betere resultaten geboekt worden! Ik ga vrolijk naar huis als ik het idee heb dat ik die dag echt iets betekend heb voor iemand, of dat nou iets groots of iets kleins was. 

Waarom VKA

Agile werken kan overal, maar kent zijn oorsprong in de IT. En dat is fijn voor mij, want ik hou van IT. IT is een geweldige tool om resultaten te boeken. En ik ben niet van het veranderen om het veranderen, ik wil veranderen om resultaten te boeken. En dat komt overeen met de filosofie van VKA. Daarnaast heeft VKA heel interessante klanten en een focus op de mens waarvoor IT bedoeld is. Dat laatste komt ook tot uiting in het feit dat VKA ambities heeft op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Er is elke week wel een training of masterclass, iedereen is bereid kennis te delen, naast de gebruikelijke mentor of coach. Naast dat alles heb ik ook ambities met VKA, zoals aandacht voor meer diversiteit. En als je ambitie met elkaar hebt, dan is het goed om bij elkaar te zijn.